Keresés
-18O
Debrecen
2019.10.17., csütörtök (Hedvig)

Berúgott és rátámadt az ápolónőkre egy beteg Berettyóújfalun

Offmedia- 2017.01.28. 03:43
893
Túl jól sikerült a szilveszteri buli B. Péter számára, aki ellökte és rátérdelt az ápolőnőre. A férfi bő egy évvel az eset után áll a bíróság elé.
A Berettyóújfalui Járási Ügyészség vádirata szerint B. Pétert ittas állapota miatt 2016. január 1-jén hajnalban az Országos Mentőszolgálat a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház sürgősségi ambulanciájára szállította. Kezelése az osztály sokktalanító helyiségében lett volna, amelyet az ügyeletes orvos megérkezéséig két ápolónő kezdett meg.

B. Péter itt támadt rá az ápolónőkre
Forrás:police.hu
A vádlott érkezésétől kezdve agresszív volt, kiabált, trágár szavakat használt – írja az ügyészség. Miután a vizsgáló ágyra feküdt, az egyik ápolónő felhúzta a pólóját, hogy EKG vizsgálatot végezzen. B. Péter azonban kezével hadonászni, lábaival rugdosni kezdett, az EKG vezetékeit látva ugyanis azt hitte, hogy le akarják őt kötözni. B. Péter leszállt az ágyról, dulakodni kezdett az ápolónővel, olyan szinten, hogy a sértett egyenruhája is elszakadt. Az asszony elesett, mire a férfi rátérdelt a derekára és kezét ökölbe szorítva ütésre emelte.

Az ütést a vizsgálóban lévő másik ápolónő akadályozta meg. Miután a sértett felkászálódott a földről, a vádlott megint nekitámadt. Jobbra-balra ráncigálta, míg az asszony újra a földre került. A vádlott ismét meg akarta ütni az ápolónőt, de kolléganője újfent közbelépett és megakadályozta az ütést. A vádlott végül visszafeküdt a vizsgáló ágyra, de tovább szidalmazta a két nőt – írja a vád. A tárgyalásra január 30-án, hétfőn kerül sor Berettyóújfaluban.

Az ápolók egészségügyi dolgozóként közfeladatot ellátó személynek minősülnek.

Hozzászólások