Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.15., péntek (Albert, Lipót)

Bringásbarát fejlesztésekkel egy bringázhatóbb Debrecenért!

Offmedia- 2017.04.21. 08:10
1230
Immár 20. alkalommal tekernek a debreceniek egy bringázhatóbb városért. Critical Mass felvonulás lesz szombaton.
Szombaton, a Föld Napján a kerékpárosok Debrecen városában ismét végiggurulnak, hogy a közlekedési célú, mindennapos kerékpározás népszerűsítésével, felhívják a figyelmet arra, hogy a városban A pontból B pontba való eljutásban a kerékpár a legpraktikusabb és legkiszámíthatóbb alternatív közlekedési eszköz. Ennek támogatására a városban olyan haladó szemléletű, komplex kerékpárosbarát infrastrukturális fejlesztésekre volna szükség, amelyek növelik a kerékpárosok komfort- és biztonságérzetét, ezáltal ösztönözve a kerékpárjuk többszöri, közlekedési célú használatára a lakosságot.

Mit is jelent ez?

A Critical Mass szervezői szerint a hatékony kerékpárosbarát városfejlesztés alapelve, hogy nem a kerékpárutak hossza, hanem a kerékpározható terület nagysága számít. A Magyar Kerékpárosklub Debreceni Területi Szervezete általánosan képviselt alapkoncepciója a városi kerékpáros közlekedési elemek esetén az irányhelyes, gépjárműforgalom által minél jobban átlátható, gyalogos közlekedéstől megfelelően szeparált, biztonságosan, egyértelműen használható infrastruktúra. További céljuk a helytakarékos, egészséges és környezetkímélő közlekedési formák favorizálása, helyzetbe hozása az autós közlekedés helyett. Azaz a gyaloglás és a kerékpározás mellett a közösségi közlekedés részére kellene fönntartani a rendelkezésre álló belvárosi útfelület legnagyobb részét.

A kerékpáros felvonulás időpontja: 2017. április 22. (szombat), 14:00-15:00

A felvonulás útvonala:

Egyetem tér (gyülekező és indulás) - Dóczy József utca - Egyetem tér (körforgalom) - Nagyerdei körút - Hadházi út - Nyíl utca - Árpád tér - Rakovszky Dániel utca - Hajnal utca - Attila tér - Szent Anna utca - Piac utca - Miklós utca - Nemzetőr utca - Antal József utca - Széchenyi utca - Kossuth utca - Sas utca - Dósa Nádor tér - Csapó utca
Táv: 9 km

Tervezett menetrend:

11:00-tól kinyit a Bringa-Zsibi a Roncsbárban

13:00 - Gyülekező az Egyetem téren

13:45 - Információk bringásoknak és a lentebb is olvasható biztonsági tájékoztatás

14:00 - Indul a felvonulás. Csatlakozni, kiállni az útvonal mentén bárhol lehet.

15:00 - Érkezés a Csapó utcába. A Critical Mass mozgalmat szimbolizáló bringaemelés.

17:00-ig záró programok a Bringa-Zsibin.

Hozzászólások