Keresés
-18O
Debrecen
2019.08.21., szerda (Sámuel, Hajna)

Brutális csőtörés Debrecenben: itt van, mi is történt pontosan!

Offmedia- 2017.01.19. 09:11
2264
Szerda este hatalmas víztömeg árasztotta el a Karácsony György utcát. De mi történt és mennyi lehet a kár?
Ahogyan arról elsőként beszámoltunk, Debrecenben a Karácsony György utcában hatalmas csőtörés volt szerda este, egy ott lakó valóságos "árvízként" írta le a történéseket.

Cikkünkben jeleztük, hogy megkerestük a Debreceni Vízmű Zrt.-t, pontosan mi is történt. Ányos József vezérigazgató kérdésünkre elárulta lapunknak, hogy egy 150 mm átmérőjű azbeszt cement ivóvíz vezeték tört el. A bejelentés 20:45-kor érkezett hozzájuk.

Képünk illusztráció
A törés sajnos hosszanti irányú volt, több helyen, így jelentős mennyiségű víz folyt el - fogalmazott Ányos József. A hideg időjárás miatt a talaj nem tudott elnyelni a vízből semmit, így a felszínen, többségében parkoló területeket öntött el, és pincékbe is bejutott - tette hozzá a vezérigazgató.

A javítás hajnal 5 órára elkészült, egy teljes 6 méteres csőszálat kellett kicserélnie a vízmű munkatársainak, illetve a parkolók síktalanítását elkezdték.

Megtudtuk azt is, hogy a pincékből a víz kiszivattyúzása már az éjszaka megkezdődött a katasztrófavédelem közreműködésével. A vízszolgáltatás 4 négyemeletes épület vonatkozásában, vagyis 2700 fogyasztónál közel három órán keresztül szünetelt.

A csőtörés miatt kifolyt víz mennyisége nem érte el a 100 m3-t. A pincék elöntéséből származó károk felmérése még csak megkezdődött, a vízmű várja a károsult lakosok igénybejelentését, amit a biztosítójukk felé eljuttatnak majd. A Debreceni Vízmű Zrt. közvetlen kárát majd ezt követően tudjuk megállapítani. "A csőtörések helyreállítási munkáira minden évben képeznek fedezetet az üzleti tervünben, így pénzhiány soha nem volt akadálya a gyors, és szakszerű helyreállításnak" - zárta a tájékoztatást Ányos József.

Hozzászólások