Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.22., szerda (Júlia, Rita)

Cigit, alkoholt loptak, felgyújtottak egy autót - videó

Offmedia- 2016.11.07. 13:19
802
A rendőrök elfogták azt az öt férfit, akik a gyanú szerint több tucat betörést követtek el Debrecenben. A nyomozók azonosították a gyanúsítottak orgazdáját is.
Még november 3-án 5 órakor egy nő tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy egy Debrecen, Cívis utcában található dohánybolt és egy zöldséges ajtaját ismeretlenek felfeszítették és onnan dohánytermékeket, szeszesitalokat és más értéktárgyakat tulajdonítottak el.
Az ügyben a nyomozók széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat.

A nyomozók november 3-án délután fél 2 körül házkutatást tartottak Debrecen-Dombostanyán, a gyanúsítottakhoz köthető ingatlanban, ahol több bűncselekmény elkövetéséből származó értéktárgyat találtak és foglaltak le. A rendőrök egy televíziót, a szemetesben elrejtve dohányárut és más értéktárgyakat, valamint a ház közelében – egy vasúti töltés melletti bokros területen – öt utazótáskában cigarettát is találtak. A rendőrök a 20 éves J. Ádámot a helyszínen elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították. Ezt követően egy másik házkutatás során a nyomozók C. Dánielt szintén előállították a rendőrkapitányságra.


További három társuk ellen még aznap országos elfogatóparancsot adtak ki, közülük J. László és K. Krisztián 2016. november 5-én 1 óra körül betörtek egy Debrecen, Harsona utcai családi házba azért, hogy elbújjanak a rendőrök elől, akik azonban tetten érték és elfogták őket. K. Gábor helyi lakos pedig aznap önként feladta magát.

Kihallgatásukat követően a nyomozóhatóság bűnügyi őrizetbe vette J. Ádámot, a 27 éves J. Lászlót, a 24 éves K. Krisztiánt és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, amelyet a Debreceni Járásbíróság november 6-án elrendelt, míg a 20 éves C. Dániel és a 25 éves K. Gábor az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

Forrás:police.hu
A megalapozott gyanú szerint az előzetes letartóztatásban lévő három gyanúsított idén október 26-a és október 27-e között Debrecenben feltört négy személygépkocsit, amelyek közül az egyiket el is tulajdonították. A helyi lakosok a gépkocsit Debrecenben a Tank utcában leparkolták és felgyújtották, hogy a nyomokat eltüntessék. A gyanú szerint az öt férfi 12 debreceni üzletbe is betört, ahonnan szeszesitalokat és dohányárut loptak el.
A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya velük szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

A nyomozók a büntetőeljárás során azonosították azt a 38 éves helyi lakost, aki a gyanú szerint több alkalommal továbbértékesítette azokat a lopott szeszesitalokat, amelyeket a gyanúsítottaktól vásárolt. V. Nándort orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt november 5-én kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Hozzászólások