Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.15., péntek (Albert, Lipót)

Csak "kipróbálta" ismerőse autóját, majd össze is törte azt

Offmedia- 2017.04.04. 11:51
716
A létavértesi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezeték be a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint önkényesen vette el egy ismerőse autóját.
Egy férfi tett bejelentést március 21-én este 11 óra körül a rendőrségre arról, hogy Ford típusú gépjárművével létavértesi háza előtt leparkolt úgy, hogy az indítókulcsot benne hagyta és az autóval valaki elhajtott.

A rendőrök a helyszínre mentek, azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható H. Istvánt. A nyomozás adatai szerint a helyi férfi ismerte a sértettet és ki akarta próbálni az ingatlan előtt hagyott autót, ezért beült és azzal Debrecenben meglátogatta barátnőjét.

Forrás:police.hu
H. István a látogatást követően a gépkocsival Létavértes irányába közlekedett, amikor feltehetőleg nem megfelelően választotta meg a jármű sebességét és egy szalagkorlátnak csapódott. A balesetben a gépkocsi összetört, így azt H. István hátrahagyta és gyalog indult tovább Létavértesre.

A gyanúsítottnak másnap tudomására jutott, hogy a rendőrök keresik, ezért önként feladta magát a Létavértesi Rendőrőrsön. A nyomozók a 19 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki beismerő vallomást tett, valamint megállapították, hogy H. István nem rendelkezik vezetői engedéllyel.

A rendőrség a férfival szemben folytatott nyomozást április 3-án befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

Hozzászólások