Keresés
-18O
Debrecen
2019.04.23., kedd (Béla)

Csúnya átverés: török üzletembernek adták ki magukat

Offmedia- 2016.04.14. 16:00
494
Így fosztottak ki egy idős házaspárt Tégláson.
Őrizetbe vettek egy 35 éves román állampolgárságú férfit és 17 éves társát a rendőrök, akik még februárban a délelőtti órákban Debrecenben leszólították a sértettet, akinek azt mondták, hogy ők török üzletemberek és a náluk lévő egy millió forint értékű árut ingyen átadnák a részére. A két ismeretlen ezt azzal indokolta, hogy a gépkocsijukban lévő árut nem akarják már visszavinni Törökországba.

Forrás:police.hu
Az idős bácsi elfogadta az ajánlatot, beült az ismeretlenek román forgalmi rendszámú, Audi típusú gépkocsijába, akik hazavitték őt Téglásra. A férfi és fiatalkorú társa a 82 éves sértett lakásába bement, ahol már nem ajándékba akarták adni a különféle árukat, hanem pénzt kértek érte, amelyből elmondásuk szerint repülőjegyet akartak venni. Ezt követően a bácsi és felesége egy laptopért kifizetett 30 000 forintot.

Az elkövetők ekkor kifigyelték, hogy az idős házaspár hol tartja értékeit, majd a figyelmüket elterelve készpénzt, egy aranygyűrűt és egy aranykarkötőt tulajdonítottak el, valamint végül a sértett által kifizetett laptopot is elvitték, viszont az edényeket és két karórát otthagyták a házban.

A házaspár feljelentette a csalókat, akiket a rendőrök áprilisban kaptak el Tiszaújvárosban.

Hozzászólások