Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.15., péntek (Albert, Lipót)

Csúszással, de elkezdődik ennek a csomópontnak az átépítése

Offmedia- 2017.05.12. 11:24
3058
Az Új Főnix Terv közlekedési koncepciójában 52 debreceni csomópont átalakítása történik meg annak érdekében, hogy gyorsabbá és biztonságosabbá váljon városi közlekedés. A program első üteme az Árpád teret és a Nyíl utcát érinti.
Az Árpád téren plusz sáv épül a szelvényezés szerinti bal oldalban (a templom oldalában), amivel felgyorsulhat a Kassai útról a Nyíl utcára forduló forgalom. A jelenlegi középsziget átépítésre kerül, így lehetővé válik, hogy a Kassai út irányába két balra kanyarodó sáv haladjon (megnövekedett felállási hosszakkal), ezért a Rakovszky utca és a Csapó utca felé haladókat a balra kanyarodók kevésbé fogják feltartani.

A beavatkozás során jelzőlámpás csomópont kerül kialakításra a Nyíl utca - Damjanich utca és a Nyíl utca - Nagysándor József utca csomópontjában, ezáltal biztonságosabban tudnak átkelni a gyalogosok és a járművek az említett kereszteződésekben.

A kivitelező az időjárástól függően jövő héten hétfőn, a reggeli csúcsforgalmat követően helyezi ki a forgalomkorlátozó eszközöket. Eső esetén csúszhat az útépítési munka megkezdése. Sávlezárásra, útszűkületre kell számítani a közlekedőnek. A kivitelező teljesítési határideje 2017. augusztus 1.

Hozzászólások