Keresés
-18O
Debrecen
2019.10.17., csütörtök (Hedvig)

Debrecenbe is megérkezett a kanyaró?

Offmedia- 2017.03.09. 17:24
6931
Úgy tudni, a beteg a debreceni Kenézy Gyula Kórházban fekszik, de ott nem erősítették meg a hírt.
Román kamionosok gumiját szerelhette az a férfi, akinél kanyarót diagnosztizáltak Hajdúhadház-Téglás környékén - értesült a hvg.hu. A lap úgy tudja, a férfi rosszul lett, és mentővel szállították Debrecenbe a Kenézy Gyula Kórházba. A lap elérte a kórház infektológiai osztályát, ahol az orvos nem erősítette meg az információkat, csak annyit közölt, hogy nem nyilatkozik.

A debrecen.offmedia.hu-hoz olyan információk jutottak el, hogy egy hajdúhadházi háziorvos fotót is feltöltött a saját Facebook-oldalára a kanyarós betegről, amelyre rengeteg komment és reakció is érkezett. A képet később letörölte.

Forrás:Google Maps
Legutóbb Makóról jelentettek kanyarós megbetegedéseket, ahol a kórház tíz munkatársánál jelentkeztek kanyaró megbetegedésre utaló tünetek, közülük ötnél már laboratóriumi vizsgálatok is igazolták a fertőzést.

Szerdán pedig arról írt az antsz.hu, hogy a Szegedi Tudományegyetem egy egészségügyi dolgozója is megbetegedett. A Szegedi Tudományegyetemen kezelnek egy, korábban Makón megfertőződött beteget is. Az egyetemen nem alakult ki járvány, a makói kórházban pedig kontroll alatt tartják a megbetegedéseket.

Eddig 29 kanyarógyanús megbetegedést jelentettek, ami egészségügyi dolgozókat és civileket is érint - közölte Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján kérdésre, szerda délutáni adatokra hivatkozva. A betegek ellátása zajlik, a szükséges oltóanyag és gyógyszer rendelkezésre áll - tette hozzá.

Ezek a kanyaró tünetei

A kanyaró tünetei a láz, rossz közérzet, megfázás/influenza-szerű tünetek, szem kötőhártyájának gyulladása, amelyeket testen megjelenő kiütések követnek. A kiütések megjelenése előtt 5 nappal már fertőz a betegség. Hazánkban az MMR oltás véd a kanyaró ellen, ezt 15 hónapos korban, illetve 11 éves korbán kapják meg a gyerekekek, a két oltás 99 százalékos védelmet nyújt a megbetegedés ellen. A kanyarófertőzés szempontjából veszélyeztetettek a 15 hónapos kornál fiatalabb (még nem oltott) csecsemők, illetve a betegségen át nem esett, oltatlan emberek - emlékeztet az oldalán dr. Novák Hunor.

Kapcsolódó hírek:

Hozzászólások