Keresés
-18O
Debrecen
2019.03.23., szombat (Emőke)

Debrecenben megkezdődik a helyi kvóta kampány

Offmedia- 2016.09.12. 12:56
577
Debrecenben is kampányt indítanak annak érdekében, hogy minél többen vegyenek részt az október 2-ai népszavazáson, és mondjanak nemet a kötelező betelepítési kvótára - jelentette be a város polgármestere hétfőn.

Papp László (Fidesz-KDNP) a városházán tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a közgyűlés már januárban határozatban támogatta a kormány "migránspolitikáját". Aki politikai menekültstátusra jogosult, azt be kell fogadni, de a gazdasági menekültek befogadására nincs lehetőség - mondta, hozzátéve, a világ válságövezeteiben élő egymilliárd ember problémáit nemzetközi segítséggel helyben kell megoldani.

A polgármester kitért arra, hogy a tavaly bezárt debreceni menekülttáborban 73 ezer menekült fordult meg, és szerinte akkor alakultak ki tűrhetetlen állapotok, amikor a "gazdasági migránsok" megérkeztek. Közölte: aki nem akarja, hogy újra megnyíljon a menekülttábor, az szavazzon nemmel október 2-án.

Papp László elmondta: a városi közgyűlés csütörtöki ülésén kezdeményezi, hogy ötmillió forintot különítsenek el a népszavazás helyi kampányára. Az Országgyűlés május 10-én rendelte el a kötelező betelepítési kvótáról szóló, a kormány által kezdeményezett népszavazást, melynek a kérdése úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

Hozzászólások