Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.26., szerda (János, Pál)

Debreceni masszőrt zsaroltak

Offmedia- 2016.06.20. 12:41
554
A férfi a fogyasztóvédelem munkatársának adta ki magát.


Még májusban történt, hogy egy férfi, aki magát a fogyasztóvédelemi hatóság munkatárásának adta ki, azzal fenyegetett meg egy masszőrként dolgozó nőt Debrecenben, hogy ha nem fizet 20 000 forintot, akkor többszázezer forintos bírságra számíthat, mert nem nyújtott megfelelő szolgáltatást.

Forrás:police.hu
A férfi azt mondta a nőnek, hogy a pénzt a Füredi úton található bevásárlóközpontban adja át egy általa meghatározott személynek. A nő a megbeszélt napon megjelent az üzletközpontban, ahol a pénz átadásánál meglátott egy férfit, aki korábban járt hozzá masszázsra. A nő a pénz átadása után gyanakodott, telefonon fel is hívta a megyei fogyasztóvédelmi hatóságot, amely során arról tájékoztatták, hogy az általa megnevezett férfi nem dolgozik a hatóságnál, valamint a vele szemben alkalmazott eljárás nem felel meg a jogszabályi követelményeknek. A nő ezután felvette a kapcsolatot azzal a férfival, akit a pénz átadásánál az üzletközpontban felismert.

A feljelentéstől tartva R. Sándor felkereste a nőt a lakásán. A zsarolás miatt a sértett vissza akarta tartani a szobában az elkövetőt és értesítette a rendőröket. A gyanúsított ekkor az első emeleti lakás erkélyéről leugrott és a helyszínről elmenekült.

A hajdú-bihari nyomozók a beszerzett információk alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 41 éves helyi lakost, akit május 26-án debreceni otthonában elfogtak.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes ügyészség részére.

Hozzászólások