Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.22., szerda (Júlia, Rita)

Dr. House-t játszanál? Íme a megoldás!

Offmedia- 2016.04.13. 14:33
782
A Microsoft innovációs versenyén indult a debreceni diákstartup.
A Microsoft innovációs versenye, az Imagine Cup a legnagyobb, kifejezetten diákoknak szóló startupbajnokság a világon, amelyet már 13. alkalommal rendeznek meg. Idén három versenyzővel képviseltetjük majd magunkat az európai regionális döntőn, onnan meg már csak egy lépés a Microsoft otthonában, Seattle-ben rendezett nagydöntő, és az 50 ezer dolláros fődíj.

A verseny magyar szakaszát meggyőző fölénnyel nyerte a debreceni egyetemistákból és frissen végzett orvosokból összeállt Medcases csapata, ők egyébként Phd-hallgatóként éppen csak belefértek a versenykiírásba.

Forrás:Microsoft
De hogy milyen alkalmazással indultak el? Adott egy virtuális beteg, a tünetei leírása alapján kérünk egy rakat vizsgálatot, amelyek alapján felállíthatunk egy diagnózist. Ezt követően az alkalmazás kiértékeli a diagnózisunkat, mennyire volt az helyes vagy helytelen, illetve hogy a vizsgálatok mennyibe kerültek (volna). Így tehát az orvostanhallgatók tulajdonképpen tét nélkül tudnak egészen valóságosan gyakorolni. Az alkalmazás aprólékosan képezi le a valódi diagnosztikai munka és az egészségügyi rendszer folyamatait, segítve a leendő orvosokat az esetorientált gondolkodásban.

„Az Imagine Cup Academy során rengeteg segítséget kaptunk ahhoz, hogy projektünk fontosságát hitelesen tudjuk megosztani a kívülállókkal és a szakmai közönséggel egyaránt” – mondta Dr. Tóth Gábor, a csapat előadója, csapattársainak, Dr. Vincze Jánosnak, Katona Tamásnak és Herdon Andreának nevében is.

Az Imagine Cup Academy képzésére egyébként két középiskolás csapatot is beválogattak a verseny szervezői, közülük az egyik el is jutott a döntőig. Az Esport Horizon egy olyan játékszervezési platform, ami kezdőtől a profi szintig kínál játékszervezési lehetőséget.

Hozzászólások