Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.16., szombat (Ödön)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Durva gyilkosság Debrecenben: a lakótársa tüdejébe szúrta a kést a férfi

Durva gyilkosság Debrecenben: a lakótársa tüdejébe szúrta a kést a férfi

Offmedia- 2017.03.13. 17:29
1506
Együtt iszogattak, összevesztek, majd a tettes mellkason szúrta az áldozatot.
Az állattartással foglalkozó agresszív természetű vádlott egyedül élt Debrecen egyik kertségi részén.

A vádlott befogadta több évvel ezelőtt a sértettet, aki az állatok gondozásában nyújtott segítségéért a szoba-konyhás házban lakhatott.

A vádlott és a sértett rendszeresen fogyasztott alkoholt. A megélhetésüket és a napi szinten vásárolt szeszesitalt jórészt a vádlott nyugdíjából fedezték. A vita és a veszekedés gyakori volt közöttük.

2016. június 28-án, a délelőtt folyamán, a vádlott és a sértett is erősen leittasodott, a déli órákban, szokásuknak megfelelően, a ház szobájában lévő ágyakon feküdtek és beszélgettek, azonban köztük vita, majd veszekedés alakult ki. Ekkor az alkoholtól még agresszívabbá vált vádlott felkapott egy étkezéshez használt nagy és élesre köszörült kést, odament az ágyon fekvő sértetthez, majd egyszer, a mellkasa jobb oldalán, nagy erővel megszúrta. A sértett ezután arccal az ágy mellé, a földre esett és rövid időn belül meghalt.

A vádlott átszúrta a sértett jobb tüdejét, a szúrás következtében az egyik bordája eltört és a bordaközi verőér is megszakadt.

Figyelemmel a használt eszköz jellegére, a sérült testtájékra és az erőbehatás nagyságára, a vádlott szándéka a sértett életének kioltására irányult.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlott ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások