Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.22., péntek (Cecília)

Durván havazik a megyében

Offmedia- 2017.01.04. 12:51
1134
Hajdú-Bihar északi részében intenzív havazás kezdődött, de már Debrecenben is óvatosan kell közlekedni.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat január 4-én reggel kiadott figyelmeztető előrejelzése szerint szerda éjfélig az északkeleti megyékben havazás lesz a jellemző. Előbb a Dunántúl nyugati, délnyugati felén, majd napközben a középső megyékben is ónos eső, havas eső, eső válthatja fel a havazást.

A lehulló friss hó jellemzően lepel és 4 cm közé becsülhető, de nagyobb eséllyel az Északi-középhegység térségében és az északkeleti határvidéken 5 cm körüli mennyiség is lehet. A tovább erősödő, helyenként viharossá fokozódó nyugatias szél elsősorban az északkeleti megyékben és a magasabban fekvő részeken hordhatja a havat, és hóátfúvásokat képezhet.

A legerősebb széllökések (szerda napközben és este) az Északi-középhegység térségének alacsonyabb részein és a Tiszántúl északi felén néhol 65-70 km/h körül alakulhatnak (a hegyekben ennél jóval erősebb szél is várható). Emellett főként estétől Sopron és Mosonmagyaróvár környékén is lehetnek 70-75 km/h körüli széllökések.

Az intenzív havazás már Görbeháza és Hajdúhadház térségében is elkezdődött, de Debrecenben is sok helyen csak lassan tudnak közlekedni az autósok az időjárási körülmények miatt.

A rendőrség arra kéri az utakon közlekedő járművezetőket, hogy vezessenek fokozott óvatossággal és körültekintéssel. Járműveik sebességét az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg!

Hozzászólások