Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.24., péntek (Eszter, Eliza)

"Elég volt!" - Kiakadtak a debreceni bringások (fotókkal)

Offmedia- 2016.05.26. 07:28
461
Felelőtlenül keskeny utakról és balesetveszélyes kialakításokról beszélnek.
A Csapó utcán hamarosan bicikliutat alakít ki a városvezetés, azonban úgy tűnik, hogy a Magyar Kerékpárosklub debreceni szervezetével elfelejtett egyeztetni az önkormányzat.

Debrecenben már így is annyi bicikliút van, ami nem megfelelően lett kialakítva, veszélyes vagy nem biztonságos mind a kerékpárosokra, mind a gyalogosokra nézve, és a szervezet attól tart, a Csapó utcán is ez fog megtörténni.

"Elég volt! Miért hívunk kerékpárosbarátnak egy olyan települést, ahol tilos az úttesten tekerni, míg a járdán vezetett kerékpárút állandó biciklis-gyalogos konfliktusok forrása és a kerékpáros átvezetések sem megoldottak? Ahol a kerékpárutat keresztező utcákban, kocsibeállókban állandó bukkanókra és konfliktusokra számíthat a kerékpárt vezető. Ahol sötétben láthatatlan póznák veszélyeztetik a kerékpárral haladót a bringaút közepén" - fogalmaznak a Facebook-oldalukon.

Forrás:Facebook/Magyar Kerékpárosklub Debrecen
"A Hatvan utca volt az első, ahol felelőtlenül keskeny helyre szorították a kerékpáros és a gyalogos közlekedést Debrecenben. Mindenki tudja, hogy balesetveszélyes kialakítás, rengeteg konfliktushelyzettel kerékpáros, gyalogos, vásárló, lakos és (kapualjból kiálló) gépjárművezetőnek egyaránt. A Kölcsey Központ előtti Bethlen utcai átvezetés is kevés már a debreceni kerékpáros forgalom számára, de mégis hasonló megoldások valósultak meg az Egyetem sugártúton és a Nádor utcán is. Elég volt! Nem akarunk még több Hatvan utcát Debrecenben!" - írják.

Forrás:Facebook/Magyar Kerékpárosklub Debrecen
"Tényleg el akarják követni ugyanazokat a hibákat a Csapó utcával? Gyalogos felület csökkenése, beláthatatlan sarkok, túloldali átvezetések hiánya, gyalogos-kerékpáros közlekedők közti konfliktus (üzletek, posta, buszmegálló, bérházak), zavaró lámpaoszlopok, szűk keresztmetszet, a kezdő kerékpárosok járdázásra szoktatása... mindez a járdán. Felelőtlenség!" - zárul a Magyar Kerékpárosklub debreceni szervezetének a kifakadása.

Hozzászólások