Keresés
-18O
Debrecen
2019.04.24., szerda (György)

Ellepték a bringások Debrecen főterét + galéria

Offmedia- 2016.05.12. 09:50
487
600 reggelit osztottak ki a bicikliseknek.

Már visszatérő hagyományként a Magyar Kerékpárosklub Debreceni területi szervezete idén is megrendezte a bringás reggelit. A tagok és az önkéntesek csütörtökön fél 7-től 9-ig várták az érdeklődő bringásokat. Akik szép számmal is érkeztek, a területi szervezet titkára, Virágh Dóra ugyanis elmondta lapunknak, hogy negyed 9 körül kifogytak a reggeliből, addigra mintegy 600 adaggal osztottak ki a bringásoknak. Elmondta, hogy idén többen jöttek el, mint az elmúlt években, ennek nagy szerepe volt a napsütéses időjárásnak is. „Szerencsére nagyon sokan ismerik ezt a reggelis kezdeményezést, és már várják is” - mondta.

Forrás:Somló Samu

Zajlik az élet egyébként a Magyar Kerékpárosklub debreceni szervezete körül, például a múlt hónapban vezetőváltás is történt. A korábbi elnök Budapestre költözött, ahol az ottani csapatot erősíti tovább, Virágh Dóra ekkor vette át a területi szervezet vezetését. Elmondta, hogy sok teendőjük van, több projektben is benne vannak, például a nemrég megrendezett tavaszi Critical Mass után már az őszi felvonulás megszervezését fontolgatják. A kerékpáros reggeli ősszel biztosan visszatér, emellett május 20-ig még kihasználják a hátralévő néhány napot, hogy minél többen ajánlják fel nekik az adójuk 1 százalékát.

Veszélyes bicikliutak

A helyszínen lévő civilekkel beszélgetve találkoztunk Varju Tamással, aki szintén örült a jó időnek, ez szerinte is hozzájárult a csütörtöki bringás reggeli sikeréhez. „Egyre többen közlekednek a városban kerékpárral, de ezt csak hellyel-közzel tudja követni a város” - mondta. Véleménye szerint annak ellenére, hogy egyre több a bicikliút, ezek között több olyan is van, aminek a megvalósítása szerinte átgondolatlan volt. Kiemelte például a Fórumnál lévőt, ahol hirtelen eltűnnek a sávok, se a gyalogos, se a biciklis számára nem egyértelmű, melyik sáv is az övék, „ez veszélyes” így, fogalmaz.

A Kerékpárosklub szerepét nagyon fontosnak tartja, mint mondja, az edukációban is hatalmas szerepet játszanak. A szervezet ugyanis, amennyire csak lehetséges, igyekszik felhívni a figyelmet a biztonságos biciklizés fontosságára, és persze arra is, hogy ezt hogyan lehet megvalósítani.

Nézd meg galériánkat itt! (Képek: Somló Samu)


Hozzászólások