Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.16., szombat (Ödön)

Ellopta a perselypénzt, amit borra és chipsre költött

Offmedia- 2017.04.25. 15:50
928
Mivel a persely be volt zárva, feszegette, majd le is törte a pénzkazettát.
6 hónap börtönbüntetésre ítélte – két évre felfüggesztve – gyorsított eljárásában a Hajdúböszörményi Járásbíróság azt a férfit, aki idén márciusban elvitte az adománygyűjtő perselyt a hajdúdorogi Görög Katolikus Székesegyházból. A bíróság R. Ferencet szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt 2750 forint vagyonelkobzásra is ítélte.

Képünk illusztráció
Március 3-án délelőtt R. Ferenc egy hajdúdorogi parkban üldögélve döntötte el, hogy valahonnan pénzt szerez. Ekkor jutott eszébe, hogy a templomban van persely, amibe az emberek „tesznek némi aprót”. Egy korábbi keresztelő miatt tudta, hogy az oltár előtt találja az adománygyűjtőt, így a perselyhez legközelebb eső oldalsó bejáraton ment be a Görög Katolikus Templomba. Mivel a persely be volt zárva, feszegette, majd le is törte a pénzkazettát. Letette a földre, kintről a biciklijéről behozott egy szatyrot, belerakta a „zsákmányt”, majd kerékpárjával elhajtott a helyszínről. R. Ferenc a közelben kibontotta a faperselyt, kivette a benne lévő 2750 forintnyi aprópénzt, a dobozt behajította egy üres telekre, majd tovább indult. Egy italdiszkontban, majd egy kisboltban is megállt, és az összes pénzt elköltötte. Magának sört és bort, a gyerekeinek üdítőt és chipset vett.

Bár a templomban a lopás idején nem volt senki, a kamerák rögzítették a bűncselekményt, így jutottak a férfi nyomára. R. Ferenc a nyomozati szakban és a bíróságon is beismerő vallomást tett. Mint mondta, nincs munkája és csak egy kis pénzt akart szerezni. A vádlott megbánta a bűncselekmény elkövetését, többek között ezt, valamint beismerő vallomását is enyhítő körülményként értékelte a bíróság.

Hozzászólások