Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.16., vasárnap (Jusztin)

Ennyi kolis hely várja a leendő egyetemistákat

Offmedia- 2016.08.02. 15:07
398
13 kollégiumban várják a Debreceni Egyetem leendő hallgatóit.
A Debreceni Egyetem hallgatói szerencsés helyzetben vannak, ugyanis több mint négyezer-hétszáz férőhely közül választhatnak igényeiknek és pénztárcájuknak megfelelően, ebből több mint ezerkétszáz ágy várja a gólyákat, vagyis az újonnan felvett hallgatók csaknem ötöde válhat kollégistává - közölte a Debreceni Egyetem.

Forrás:offmedia.hu
A kollégiumokban akár egyágyas szobát is bérelhetnek a fiatalok, de népszerűek a két-, három- vagy négyágyas „közösségi terek” is, a havi kollégiumi díjak 12 000-35 000 forint között oszlanak meg, természetesen az egyágyas, teljes önállóságot biztosító szobák a legköltségesebbek.

A Debreceni Egyetemnek valamennyi campusán van kollégiuma, így bármilyen szakra is járjon valaki, bekerülhet az oktatási intézményéhez legközelebb eső intézménybe, de a hallgatók nagyon szeretik azt is, ha változatos tudományterületekről érkező közösségben töltik mindennapjaikat a felújított, otthonos, internetkapcsolattal ellátott szobákban és apartmanokban.

Az egyetemi kollégiumokban büfé, kávézó, pizzéria, könyvtár, konditerem, szauna, de a Tisza István Kollégiumban például uszoda is a hallgatók rendelkezésére áll. A kollégiumi kulturális bizottságok a tanévben folyamatosan szerveznek kulturális és közösségépítő programokat, koncerteket, vetélkedőket, kirándulásokat.

Hozzászólások