Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.16., vasárnap (Jusztin)

Enyhítettek a debreceni egyetemista gyilkosának ítéletén

Offmedia- 2016.04.25. 16:11
308
Tíz évet kapott a férfi, aki halálra vert egy joghallgatót.
Az áldozat még 2004-ben kezdte meg a jogi tanulmányait a Debreceni Egyetemen. Azt lehetett róla tudni, hogy szeretett szórakozni, gyakran megfordult az egyik nagyerdei sörözőben is. 2004 októberében két barátjával szintén erre a helyre ment, ahol nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, többekkel is szóváltásba keveredett. Ezen az estén a vádlott is ugyanott szórakozott barátaival, ahol ő is ivott.

Hajnalban a sértett, illetve a vádlott és társasága nagyjából egy időben, indultak el a szórakozóhelyről. A vádlott kissé lemaradva ment barátai mögött, útközben csatlakozott hozzá a sértett is. Szóba elegyedtek, és nem sokkal később nem tudni miért, vitába keveredtek egymással. A szóváltásnál több azonban ekkor nem történt köztük. A vádlott a Békás tónál érte utol két barátját, majd visszafordult, hogy tisztázhassa a korábba nézeteltérést.

Képünk illusztráció
Forrás:Stocksnap.io
A sértett és a vádlott a gyógyfürdő melletti játszótéren találkozott újra egymással. A sértett egy sörösüveggel arcon vágta a vádlottat, akinek az arca kihasadt és vérezni kezdett. Amikor a sértett a sérülést meglátta, menekülni kezdett, a vádlott azonban üldözőbe vette, a Régi Vigadónál utolérte és ütlegelni kezdte. Legalább 2 alkalommal, ököllel megütötte a sértett arcát, majd a már földre került férfi jobb arcfelére taposott. A sértett a bántalmazás következtében az eszméletét azonnal elvesztette, a füle és az orra is erőteljesen vérezni kezdett. A vádlott a bántalmazás után elhagyta a helyszínt.

A sértetten a kórházban életmentő műtétet hajtottak végre, azonban eszméletét már nem nyerte vissza és három nappal később elhunyt. A vádlott a bűncselekményt követő reggelen megjelent a kórházban, ahol sérüléseit ellátták. Mikor pár nappal később értesült a sértett haláláról, elhagyta Magyarországot. Végül 2013. novemberben Franciaországban fogták el, majd szállították Magyarországra.

A tettest első fokon 12 év börtönbüntetésre ítélték 2015-ben, az ítélet ellen akkor a vádlott enyhítésért fellebbezett. A mostani, hétfői tárgyaláson másodfokon a Debreceni Ítélőtábla 10 év börtönbüntetésre enyhítette az ítéletet. Mint az Ítélőtábla oldalán olvasható, "a vádlott nem akarta megölni a sértettet, de az erőbehatások száma és intenzitása is arra utalt, hogy belenyugodott a sértett halálába. Az ítélőtábla nyomatékos enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a sértett agresszív magatartása is közrejátszott a cselekményben, valamint azt, hogy a vádlott az eltelt 12 év alatt nem tanúsított a társadalomra veszélyes magatartást". Az ítélet jogerős.

Hozzászólások