Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.20., csütörtök (Rafael)

Esőben is sorban álltak a rászorulók a meleg ételért - fotó

Offmedia- 2016.11.28. 08:57
643
Az MSZP Hajdú-Bihar megyei Nőtagozata és a 3.sz. választókerületi szervezete, a hónap utolsó vasárnapján ismét meleg ételt osztott Debrecenben.
A rossz idő, az eső, a hideg ellenére ebben az évben most voltak  legtöbben, több mint  százötvenen  álltak a hosszú sorban, ebédre várva. Volt közöttük hajléktalan, ESZOSZ károsult, kisnyugdíjas,  munkanélküli és szomorúan láttuk, hogy gyermekes családok is. A meleg étel, és a kenyér  mellé, mindenki kapott néhány szem szaloncukrot is, a közelgő Mikulásra tekintettel.

Forrás:MSZP
Az ételosztás előtt Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese és Huszka Imre, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke "Segítünk, az MSZP karitatív akciója" címmel sajtótájékoztatót tartott.

Az MSZP elnökhelyettese azt mondta, 2016-ra Magyarország egy rohamtempóban szegényedő, lecsúszó ország lett. A kormány   érzéketlen és káros politikájának  az eredményei nagyon jól látszanak. A Fidesz 2010 óta tartó uralkodása alatt,  hárommillióról négymillióra nőtt a szegények száma. Ma Magyarországon másfél millió ember kevesebb, mint havi 55 ezer forintból él – sokak havi rezsije több ennél. De ami ennél is megdöbbentőbb: a magyarok csaknem negyede (23,8 százaléka)  éhezik. Sokaknak nem jut megfelelő, az egészséges élethez szükséges változatos étel.

Forrás:MSZP
Gőgös Zoltán szerint a  rászoruló millióknak támogatásra lenne szükségük, nem arra, hogy ellenséget csináljanak belőlük. Az MSZP ezért nekik segít. Ezen télen a szocialista párt ellenzékből  legalább 10 000 embernek visz segítséget: tartós élelmiszert, tisztító-és tisztálkodási szereket, gyerekjátékokat, ruhaneműt. Az elnökhelyettes úgy fogalmazott, hogy  "tudjuk ez nem oldja meg Magyarország összes problémáját, de az ellenzéknek az a feladata, hogy megmutassa, milyen lenne egy normális, európai Magyarország az urizáló fideszes elit országa helyett".

Az MSZP megyei  elnöke arról beszélt, hogy Hajdú-Bihar megye sok térségében az elmúlt években nőtt a szegénység, mind több család számára okoz nehézséget a napi megélhetés. Számos  településen a közmunka jelenti az egyetlen biztos, legális jövedelemforrást, ez egyben kiszolgáltatottá teszi is az ebből élő embereket. A foglalkoztatási adatok kozmetikázása csak felszíni, időleges megoldás lehet. "Sajnos a közmunkából élők számára szinte esély sincs arra, hogy visszatérjenek a munka világába" - fogalmazott. Sok család él kiszolgáltatott, gyakran emberhez méltatlan körülmények között.

Forrás:MSZP
Ezért a Hajdú-Bihar megyei szocialisták is csatlakoznak az országos karitatív akcióhoz. Ennek már egyébként is hagyományai vannak a megyében. Decemberben több településen  lesz családi nap hátrányos helyzetű családoknak. Karácsony másnapján  ételosztás szerveznek   Debrecenben illetve a megye  minden választókerületében. A megye számos   településén juthatnak a nehéz sorsú családok adományokhoz.

Forrás:MSZP
Elmondta, a  3.sz választókerület több településen, például Nyíracsádon, Nyíradonyban, Fülöpön, Debrecenben , Vámospércsen szervez adománygyűjtést, majd az adományok osztását rászorulóknak. December 5-én a megyei nőtagozattal közösen debreceni hátrányos helyzetű gyereknek juttatnak el Mikulás-csomagot. A 4.sz választókerületben "Szeretetvendégséggel " egybekötött adományosztásra kerül sor többek kötött, Mezősason, Mezőpeterden, Komádiban illetve Berettyóújfaluban.

Hozzászólások