Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.16., vasárnap (Jusztin)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Felesége és lányai segítették a 100 milliót zsákmányoló debreceni sorozatbetörőt

Felesége és lányai segítették a 100 milliót zsákmányoló debreceni sorozatbetörőt

Offmedia- 2016.11.08. 13:02
7842
Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a debreceni rendőrök azzal a férfival szemben, aki megalapozottan gyanúsítható 78 rendbeli lopás bűntett elkövetésével.


A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai 2015. június 13-án fogták el azt a férfit, aki a nyomozás adatai szerint 2013. év eleje és 2015. év júniusa között az ország különböző településein követett el vagyon elleni bűncselekményeket. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 15 betörést is elkövetett Debrecen, Vezér utca környékén 2014. március elejétől kezdődően. A gyanúsított a bűncselekmények helyszíneire hasonló módszerrel – akrobatikus ügyességgel – jutott be. Jellemzően a lakóházak emeletére mászott fel, majd az ott található ablakokat, teraszajtót befeszítve jutott be a lakásokba. Főleg a lemezszekrényeket és széfeket kereste, amelyekből kizárólag készpénzt, értékes órákat és ékszereket tulajdonított el. A rendőrök bűnügyi őrizetbe vették a gyanúsítottat és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az eljáró nyomozási bíró 2015. június 15-én elrendelt.

A debreceni nyomozók a V. Károlynál 2015 júniusában tartott házkutatás alkalmával közel 100 millió forint értékű arany ékszert, több millió forint készpénzt és valutát foglaltak le. A tulajdonosok azonosítása érdekében a rendőrség az ékszerekről felhívást tett közzé.

Forrás:police.hu

Forrás:police.hu

Forrás:police.hu

Forrás:police.hu

Az eljárás során felmerült több olyan információ, hogy a férfi – az elfogását megelőzően – több, a bűncselekmények elkövetéséből származó értékeket rejtett el a hozzá köthető ingatlanokban. A nyomozóhatóság feltérképezte V. Károly hozzátartozóinak életkörülményeit és a vagyonfelderítés során beszerzett információk alapján újabb házkutatások váltak indokolttá.

A debreceni nyomozók 2016. június 2-án egy összehangolt akció keretében Ecseren, Csömörön és Budapesten tartottak újabb házkutatásokat. A rendőrök kirendelték a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetet, amelynek munkatársai talajradarral és fémkeresővel kutatták át az ecseri, csömöri ingatlanokat. A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozói a házak különböző rejtekhelyeiből – bútorok alatt, a padláson lévő szemetes zacskókban – értékes karórákat, ékszereket találtak és foglaltak le. A gyanúsított felesége V. Károlyné a ruházatába rejtett 45.500 eurót, amit a rendőrök szintén lefoglaltak.

Forrás:police.hu

A megalapozott gyanú szerint az asszony, valamint két lányuk a 24 éves V. Alexandra és a 27 éves V. Barbara a családfő által ellopott értéktárgyak vonatkozásában segítettek azok elrejtésében és értékesítésében. A nyomozók a három nőt különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Ők az eljárás során szabadlábon védekezhettek.

A vagyonbiztosítás és a sértettek kárának megtérülése érdekében a nyomozók egy családi házat, egy lovardát, hat lovat – köztük egy versenylovat –, két Audi típusú személygépkocsit, egy ló szállítót továbbá egyéb ingóságokat lefoglaltak és előterjesztést tettek a bíróság által történő zár alá vételük elrendelésére. Ezen felül több mint 1200 darab értékes óra és arany ékszer, valamint több millió forint értékű eurót foglaltak le. 

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya V. Károly ecseri lakossal szemben 78 rendbeli lopás bűntett és V. Károlyné, V. Alexandra, valamint V. Barbara ellen különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.

Hozzászólások