Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.26., szerda (János, Pál)

Fergeteges: traktorhúzó verseny Hajdúböszörményben

MTI- 2016.07.14. 17:10
662
Európából több csapat is jön.
Öt ország, Anglia, Dánia, Hollandia, Németország és Olaszország 25 csapata méri össze tudását és erejét augusztusban Hajdúböszörményben, a MITAS Traktorhúzó Európa Kupa keretében - közölte a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón.

Ficsor László tájékoztatása szerint augusztus 13-án a Light Modified, 3,5 tonnás, kerozinnal hajtott versenytraktorok, egy nappal később pedig a ProStock diesel meghajtású versenytraktorok futamára kerül sor.

A versenyzőknek az erőgépeikkel 5-25 tonnás súlypadot kell speciális föld-agyag pályán 120 méterre elhúzniuk minél rövidebb idő alatt - magyarázta a verseny lényegét az egyesület elnöke.

A hivatalos versenyszámok mellett amatőr magyar traktorhúzók is megmérkőznek a súlyhúzással, de az idén először agráripari szakképzésben résztvevő diákok is megmutathatják ügyességüket - tette hozzá.

Utóbbi kapcsán Ficzere Róbert, a  helyi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző iskola és Kollégium igazgató-helyettese elmondta: két határon túli ás nyolc hazai mezőgazdasági középiskola tanulói a Traktoring mezőgazdasági ügyességi verseny keretében traktorhúzásban, traktoros ügyességi versenyen, gyorsasági kerékcserében, vetőmag- és gyomnövény felismerésben, főzésben és gokartversenyen mérik össze ügyességüket.

Kiss Attila (Fidesz-KDNP), Hajdúböszörmény polgármestere hozzátette: az augusztus 12-én kezdődő háromnapos programsorozat nagy érdeklődéssel várt eseménye lesz a karneváli felvonulás.

A népszerű rendezvényen együtt vonulnak fel versenytraktoraikkal, munkagépeikkel, kamionjaikkal, szekereikkel a helyi lakosok és az eseményre Hajdúböszörménybe érkezők - fűzte hozzá.

A polgármester elmondta: a programsorozat részeként ötödik alkalommal rendezik meg a Hajdúsági Expót mintegy félszáz kiállító részvételével. Saját portékájával a hét hajdúváros is ott lesz majd a vásárban.

Az expóhoz kapcsolódóan a kelet-magyarországi agrárfórumon az ágazat időszerű kérdésiről kapnak tájékoztatást a környékbeli gazdák - jegyezte meg Kiss Attila.

Hozzászólások