Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.24., péntek (Eszter, Eliza)

Fiatal lányokkal erőszakoskodott a volt debreceni edző?

Offmedia- 2016.06.02. 09:24
624
Állítólag megalázta a gyerekeket is.
A  Papp László Ökölvívó Akadémia most 74 éves elnökéről, Szántó Józsefről írja azt a privatkopo.hu, hogy a férfi először 1960-ban állt büntetőbíróság előtt, a vád erőszakos nemi közösülés kísérlete volt. Az ítélet indokolása szerint az elkövetés idején - 1959-ben - még fiatalkorú Szántó egy ugyancsak 18 év alatti lánnyal akart közösülni a Hajdúbagos melletti erdőben, ahol teheneket legeltettek. A lány elutasította a közeledését, a vád szerint ekkor Szántó erőszakoskodni kezdett vele, a földre teperte, a ruháját tépte, de végül a fiatal hölgy ellenállása sikeresnek bizonyult, nem történt meg az aktus.

Nem ez volt az egyetlen, hasonló ügye, a lapnak például ezt nyilatkozta: "Tetszett egy kislány és udvarolni akartam neki. Együtt legeltettük a teheneket az erdőben és meg akartam csókolni. Lehet, hogy kicsit rámenősebben tettem ezt, már nem emlékszem, de nem téptem le róla a bugyit és a sliccemet sem húztam le. Gyanítom, hogy az akkori barátja bíztatására tett feljelentést ellenem Rozika, akivel kibékültünk, miután kijöttem a börtönből."

Illusztráció
Ilyen előzmények után Szántó József 2006 és 2008 között Magyarország női ökölvívó-válogatottjának szövetségi edzője lett, valamint a Magyar Ökölvívó Szövetség szakfelügyelőjeként tevékenykedett. A Hajdó-Bihar Megyei Önkormányzat 2009-ben „Kovács Pál-díjat” adományozott a férfinak.

Megalázta a gyerekeket?

2006-ban született egy panaszos levél, amit 26 ökölvívóedző és versenybíró nyújtott be a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökének. Ebben többek között ezt írják: "Az edzőtáborok alkalmával a hátrányos helyzetű sportoló gyermekeket rendszeresen megalázza, fegyelmi eseményekre úgy tetet pontot, hogy az abban résztvevő elkövetőket, és annak szenvedőalanyait egymásnak ugrasztja, nadrágszíjjal elvereti egymással őket."

Megvert egy idős férfit?

Testi sértés bűntettének kísérletével vádolják most, mivel a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség szerint megütött egy 80 éves férfit. Az orvosi szakvélemény szerint a bántalmazás következtében az áldozat a bal arcfélen, a járomcsont fölött repesztett, a bel szem körül és az orrgyökön zúzódásos, a bal kezén pedig harapott sérülést szenvedett. Még nem hirdettek ítéletet az ügyben.

Hozzászólások