Keresés
-18O
Debrecen
2019.10.17., csütörtök (Hedvig)

Figyelem, forralás nélkül ne igyunk vizet Mikepércsen

Offmedia- 2017.01.12. 14:14
708
Jelentősen romlott a víz minősége a településen.
Az elmúlt napokban végzett laborvizsgálatok eredményei szerint nem hozott javulást Mikepércsen a vízmű december végén tett azon beavatkozásai, amelyeket a vízminőség javításáért tettek. Sőt: a vízminőségben jelentős romlást okoztak.

A negatív hatásokat kiváltó átalakítások már megszűntek, de a vízminőség romlás megállítása, és megszüntetése több napot vesz igénybe. A vízminőség romlás biológiai, és nem bakteriológiai eredetű, azt a felhasználók nem érzékelik, sem szemrevételezéssel, sem ízleléssel.

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának egyetértésével a Debreceni Vízmű Zrt. azt a döntést hozta meg, hogy a vezetékes vizet közvetlen fogyasztásra, ételkészítésre 10 perces forralást követően javasolja. A szociális (fürdés, mosdás, mosás, mosogatás) célú vízhasználat továbbra is korlátozás nélkül javasolt.

A vezetékes víz az átlagos mennyiségű vízhasználat mellett egészségkárosodást, fertőzésveszélyt nem jelent, a szükséges korlátozás csak megelőzési, bizalom megtartási célból kellett megtenni

A Debreceni Vízmű Zrt. a vízvizsgálati eredmények megismerését követően, a Hatóságok tájékoztatásával párhuzamosan azonnal megkezdte a szükséges intézkedéseket. Ennek keretében megszüntettük a kiváltó okot, megkezdtük a vízműtelepi szűrők mosatását, fertőtlenítését. Biztonsági okokból megemeltük a hálózati víz klórtartalmát, ami időlegesen érzékszervi panaszt okozhat. A vízminőség helyreállítása időigényes, így a normál állapotok helyreállásának határidejét jelenleg nem lehet megmondani. A munkálatokról folyamatosan tájékoztatni fogjuk a felhasználókat.

A település vízellátásával kapcsolatos további információkat az alábbi elérhetőségeken lehet beszerezni:


Telefon:  52-534-510

Hozzászólások