Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.20., csütörtök (Rafael)

Földalatti drogültetvényre csapott le a rendőrség

Offmedia- 2016.05.25. 08:46
324
50 millió forintot érhet a zsákmány.
Nem mindennapi akción vannak túl a hajdú-bihari rendőrök: összehangolt akció keretein belül ütöttek rajta két férfin, akik éppen droggal kereskedtek. Az eset Tégláson történt, M. Sándor, aki nagyobb mennyiséget akart vásárolni, a rendőröket látva megpróbált a helyszínről elmenekülni, közben pedig a nála lévő kábítószert eldobta.

Forrás:police.hu
A nyomozók a 39 éves debreceni férfit elfogták, az eldobott körülbelül fél kilogramm marihuánát pedig lefoglalták. A nyomozók a két gyanúsított otthonaiban házkutatást tartottak, amely során P. László házának garázsában 90 kilogramm vágott dohányt, míg M. Sándor lakásában 1900 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak, amelyről értesítették a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársait.

És ez még nem minden

De közben kiderült, hogy P. László egy téglási házban valószínűleg nagyobb mennyiségű drogot is tart. A rendőrök az ott tartott házkutatáskor további 645 kilogramm vágott dohányt és dohánylevél darálót találtak, amelyet a NAV dolgozói a helyszínen lefoglaltak és jövedéki igazgatási eljárást indítottak.

A rendőrök a tanyát átvizsgálva észrevették, hogy az egyik melléképület padlójának széle megrepedt. P. László a nyomozóknak megmutatta, hogy a padló a titkos bejárata egy földalatti marihuána ültetvénynek. A betonpadlót egy földbe süllyesztett villástargonca hidraulika rendszere emelte fel és úgy lehetett lejutni az ültetvényhez. A Felderítő Osztály nyomozói a föld alatt kiépített helyiségben összesen 224 tő – különböző fejlettségű – vadkendert, körülbelül 4,5 kilogramm előre csomagolt marihuánát és a kábítószer termesztéshez szükséges eszközöket foglaltak le. A botanikus szakértő elsődleges véleménye alapján a növények kábítószernek minősülnek.

Hozzászólások