Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.26., szerda (János, Pál)

Fotó: fehér bundájú cukiság született az állatkertben

Offmedia- 2016.11.17. 14:22
765
Annyira félti az anyja, hogy még a nemét sem tudni.
Egy speciális étrendű és Európai állatkertekben nem túl gyakran bemutatott fajnak a zászlós farkú kolobuszoknak vagy gerezáknak november 14-én született kölyke a Debreceni Állatkertben - közölte az állatkert a Facebook-oldalán.

A család negyedik itt született kölyke, közel hat hónapos vemhességet követően hétfőn jött világra. Jakab – a tavaly született kölyök - kíváncsian figyeli testvérét és alig mozdul anyja mellől. Így már van kis játszótársa – a másik nősténytől két hónappal ezelőtt született – féltestvérének.

Forrás:Facebook/Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark - Nagyerdei Kultúrpark
A szülők bundája fekete és fehér, az újszülötté – keze, lába, arca és fülei kivételével – hófehér. A kicsi bundája később szürkülni fog, majd három hónapos kora után feketedik be.

Az újszülöttet anyja nagyon félti, így még nem lehet tudni a nemét.

Őshazájában húsáért és különösen szép szőrméjéért vadásszák. Több afrikai törzsnél az előkelőség szimbólumaként tartják számon prémjének viselését. Állománya néhol igen megritkult ezért a Természetvédelmi Világszövetség "védendő fajok listáján" szerepel és a fajmegmentési program keretében látható az állatkertben.

Hozzászólások