Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.20., csütörtök (Rafael)

Hazaengedték a debreceni négyes ikreket! (+galéria)

Offmedia- 2016.12.19. 15:25
5333
A család elhagyhatta végre a klinikát, így már egészen biztos, hogy a négyes ikrek otthonukban tölthetik első karácsonyukat.
Jól sikerült a császármetszés, egyértelmű volt, hogy inkubátorba helyezik őket, és nagyon kevés oxigént kellett adni a debreceni négyes ikreknek - mondták el hétfőn a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán, amikor a picik és édesanyjuk végre hazamehettek. Az édesanya már az első napon anyatejjel tudta táplálni az ikreket, de mivel négyen vannak, ez nem volt elég, ki kellett pótolni, hogy mindannyian elegendő táplálékhoz jussanak.

István és Boglárka - ők a nyugodtabb babák
Forrás:offmedia.hu
A másfél kiló és az 1800 gramm között született gyerekek mára mindannyian 2 kiló fölött vannak, vagyis az elmúlt két hétben a négy baba közel négy kilót gyarapodott, ami a klinika dolgozói számára is biztosíték, hogy otthon minden rendben lesz velük.

Az édesapa, Boda István a picik megszületése óta rengeteg időt töltött a felesége mellett - egyébként ez jellemző is a debreceni klinikára, hogy innen úgy mennek haza a gyermekek, hogy az anyukájuk és az apukájuk is mellettük lehet. A családnak ideális esetben legközelebb egy hónap múlva kell visszamenniük a klinikára.

Boda István és Boda Beáta
Forrás:offmedia.hu
Az édesapa elmondta, hogy a gyerekszoba berendezését, a pelenkázót már megcsinálta, gyakorlatilag minden készen várja a piciket és az édesanyát az otthonukban. "A fenyőfa alá való az már megvan, de magát a fát még szerezetem be, azt majd frissen" - tette hozzá mosolyogva Boda István. "Most az a fontos, hogy ők épségben otthon legyenek" - folytatta a családjára nézve.

Boda Beáta, az édesanya elárulta, hogy attól félt a legjobban, hogy nem tudja majd szoptatni a piciket, de ezzel végül nem volt problémája. "Nagyon sok segítséget kaptam" - mondta. Az etetéssel kapcsolatban mindenképp szeretne valamilyen rendszert kialakítani, hogy a négy baba táplálása 1-1,5 óránál ne tartson tovább.

"Már képben vagyunk, hogy ki kicsoda" - felelte Beáta arra a kérdésre, hogy mennyire tudják már megkülönböztetni a gyerekeket. Azt mondták, szinte szinkronban az édesapával, hogy a két pici, Jázmin és Flóra nagyon hasonlóak, ők élénkebbek is, "valószínűleg éjszaka is gondoskodni fognak a szórakoztatásunkról" - mondták. Ők két etetés között is jelzik, hogy velük mindenképp foglalkozni kell, míg Boglára és István egyelőre nyugodtabbaknak tűnnek, szeretnek aludni.

Bár számíthatnak majd szülői segítségre, az első estét mindenképp ketten szeretnék megoldani, "az a miénk lesz" - fogalmazott Beáta. Hozzátette, hogy ő legalább három évig otthon szeretne maradni a gyerkőcökkel.

Hétfőn egyébként a négyes ikrek mellett még két hármas ikreket is hazaengedtek a debreceni klinikáról.

Nézd meg galáriánkat is!


Kapcsolódó híreink:

Hozzászólások