Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.16., szombat (Ödön)

Füstmérgezéstől mentettek meg a rendőrök két fiatalt Debrecenben

Offmedia- 2017.03.30. 09:19
1012
Már nem tudtak maguktól kijutni füsttel telítődött lakásukból.
Egy nő tett bejelentést március 30-án 1 óra 50 perckor a rendőrségre arról, hogy egy Debrecen, Füredi úti társasház földszinti lakásába a szellőzőn keresztül füst szivárog. A bejelentő elmondta, hogy a füst feltételezhetően egy első emeleti lakásból jön.

A helyszínre érkező járőrök már a lépcsőházban tapasztalták a füstöt, ezért az első emeleten lakókhoz becsengettek és lakossági védelmi intézkedés keretein belül lekísérték őket az udvarra. Az egyik lakás ajtaját – amelyen keresztül a füst szivárgott – a rendőrök többszöri felszólítására senki sem nyitotta ki. Mivel az egyenruhások megtudták, hogy két fiatal tartózkodik a lakásban, az ajtót berúgták és bementek.

A sűrű füsttel teli szobában a járőrök megláttak egy fiatal férfit, aki már rosszul volt és nem találta a kiutat, őt a friss levegőre vitték. A 27 éves férfi elmondta, hogy barátja még mindig bent alszik az egyik szobában. A rendőrök visszamentek a lakásba, majd a hálószobában megtalálták az ott alvó 22 éves fiút, akit kivittek és a társasház udvarán biztonságba helyeztek. A katasztrófavédelem munkatársai megtették a további helyszíni intézkedéseket.

Forrás:police.hu
A fütöt az okozhatta, hogy a konyhában a két férfi a bekapcsolt tűzhelyen felejtett egy fazekat. A mentőszolgálat munkatársai a két lakót kórházba vitték a további orvosi ellátásuk érdekében.

Hozzászólások