Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.25., kedd (Vilmos)

Hajdúnánási férfi próbál hasznot húzni a megölt lány emlékéből?

Offmedia- 2016.05.06. 10:26
664
Ócska, klikkvadász híroldalt reklámoznak azon a Facebook-oldalon, ami a megölt lány emlékére jött létre - elvileg.
Ízléstelen átverésről ír az Index, aminek az egyik főszereplője egy vélhetően hajdúnánási férfi.

A történet előzménye egy márciusi tragédia, egy 20 éves lány, Majoros Vivien eltűnt egy budapesti szórakozóhelyről, egy ország kereste, majd kiderült, hogy megölték. A Facebookon nem is tétlenkedtek a felhasználók, több emlékoldal is létrejött, az egyik ilyen a Vivien Emlékére, majd átnevezték Emlékére nevű oldalnak (sajnos már törölték, nagy valószínűséggel az Index cikke miatt).

A lap szerint néhány héttel a tragédia után azonban a gyertyás képek helyét átvették az oldalon a pletyka.eu nevű oldal "hírei", de még egy Baltus világa nevű Facebook-oldal posztjait is továbbosztották. A lap kiderítette, hogy a pletyka.eu-t idén áprilisban hozták létre, kötelező lájkolást kér, és olyan kamuhírek vannak rajta, mint például meghalt Bud Spencer, vagy hogy 49 magyar áldozata van egy gyilkos darázstámadásnak.

Azt is sikerült némi kereséssel a publikus regisztrációs adatokból kideríteni, hogy az oldal tulajdonosa valószínűleg egy hajdúnánási férfi, a teljes nevét mi nem írjuk ki, de az Indexen elolvasható. Úgy tűnik, a Baltus világa nevű Facebook-oldal is hozzá kapcsolható.

Hozzászólások