Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.16., szombat (Ödön)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Hamis bizonyítékokkal járatta volna le Pintér Sándort a debreceni férfi - állítják

Hamis bizonyítékokkal járatta volna le Pintér Sándort a debreceni férfi - állítják

MTI- 2017.03.17. 08:48
745
J. Róbert a '90-es évek éjszakai életének egyik ismert alakja.
Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatos dokumentumokat akart külföldre juttatni egy férfi, aki ennek érdekében megfenyegetett, majd megpróbált megvesztegetni egy ügyvédet - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön a honlapján. Az M1 aktuális csatornán elhangzottak szerint hamis dokumentumokkal akarta lejáratni a nemzetközi sajtóban a belügyi tárca vezetőjét a '90-es évek éjszakai életének egyik ismert alakja.

A rendőrségi közlemény szerint az 58 éves J. Róbert megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy idén korábban egy ügyvédet próbált rábírni arra, hogy házi őrizetben lévő védencét szökésre beszélje rá, és Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatos dokumentumokat vigyen külföldre. Az ügyvéd visszautasította a kérést, emiatt a férfi megfenyegette. Mivel az ügyvéd ennek hatására sem tett ígéretet ügyfele befolyásolására, J. Róbert több millió forintot ajánlott a fogolyszökésért és a dokumentumok külföldre viteléért.

Horvát-magyar belügyminiszteri találkozó Budapesten. Képünkön Vlaho Orepic és Pintér Sándor
Forrás:MTI/Koszticsák Szilárd
A debreceni J. Róbertet a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai kedden Budapesten fogták el. A házkutatások során asztali számítógépeket, laptopokat, merevlemezeket, SIM-kártyákat, pendrive-okat, CD-ket és a bűncselekményekkel összefüggésbe hozható feljegyzéseket foglaltak le.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki J. Róbertet, aki nem tagadta, hogy találkozott az ügyvéddel, a bűncselekmények elkövetését viszont igen. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és vesztegetés bírósági vagy hivatalos eljárásban bűntettek miatt folyik az eljárás.

Az M1 aktuális csatorna csütörtök esti híradójában elhangzott, hogy a gyanúsított hamis iratokkal akarta lejáratni a belügyminisztert, és a bizonyítéknak szánt, saját készítésű dokumentumokat egy házi őrizetben lévő, volt bűnözővel akarta külföldre juttatni.

A hamis dokumentumok külföldre juttatására kiszemelt T. György a '90-es évek éjszakai életének ismert alakja volt, akit a sajtó legtöbbször csak az alvilág verőlegényeként emlegetett - hangzott el a műsorban, azzal együtt, hogy jelenleg a Lakatos Csaba fogathajtó elleni 1996-os merénylet miatt áll bíróság előtt. Ebben az időszakban éppen Pintér Sándor volt az országos rendőrfőkapitány.

Hozzászólások