Keresés
-18O
Debrecen
2019.03.23., szombat (Emőke)

Hamis okmányokkal bukott le a határon

Offmedia- 2016.04.24. 11:00
423
A nyírábrányi határrendészek idegenrendészeti őrizetbe vették a tunéziai állampolgárt.
A magyar és a román útlevélkezelők április 23-án délután fél 4 körül a Nyírábrány Közúti Határátkelőhelyen ellenőriztek egy férfit, aki az országból kilépésre jelentkezett egy olasz rendszámú gépjármű utasaként. A férfi egy olasz személyigazolványt adott át a határrendészeknek, amellyel kapcsolatban felmerült, hogy az hamis okmány lehet, így alapos ellenőrzést végeztek vele szemben. A rendőrök a tunéziai állampolgár ruházatának átvizsgálásakor egy olasz tartózkodási engedélyt is találtak nála, ami szintén hamisítvány volt. A férfi meghallgatásakor beismerte a rendőröknek, hogy nem az ő nevére szólnak az iratok.

Fotónk illusztráció
Forrás:Stocksnap.io
A határrendészek a 33 éves férfit előállították a Vámospércsi Rendőrőrsre, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást.

A Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai a férfival szemben pedig idegenrendészeti eljárást folytattak le, amelynek eredményeként idegenrendészeti őrizetbe vették és kiutasították az ország területéről, valamint – mivel érvényes útiokmánnyal nem rendelkezett és így lépte át az ország határát – tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt is eljártak ellene.

Hozzászólások