Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.24., péntek (Eszter, Eliza)

Harrach: a migránsok is áldozatok

MTI- 2016.09.21. 09:12
649
A félelmet keltő migránsáradat arra is felhívta a figyelmet, hogy az érkezők maguk is áldozatok, a helyi háborúk, a csalogató politikusok és az embercsempészek áldozatai - jelentette ki a KDNP országgyűlési frakcióvezetője kedden Hajdúhadházon.
Harrach Péter a kvótareferendumról tartott fórum előtti sajtótájékoztatón a legfontosabb feladatnak nevezte, hogy a migránsok hazájában teremtsenek emberhez méltó körülményeket annak érdekében, hogy a szülőföldjükön tudjanak boldogulni.

Magyarország ebből kiveszi a részét - mondta a kormánypárti politikus, utalva az iraki, egyházi gyűjtésből és magyar kormányzati segítségből megvalósuló iskolára, valamint a Szíriában épülő kórházhoz nyújtott magyar hozzájárulásra.

Megemlítette azt is, hogy a Magyar Honvédség ezer katonája 13 országban vesz részt a rendteremtésben.

A kép még egy balatonfüredi sajtótájékoztató előtt készült
Forrás:MTI/Bodnár Boglárka
Harrach Péter felidézte, hogy az üldözött keresztények megsegítésére a magyar kormány önálló helyettes államtitkárságot hozott létre. Ez a szervezet koordinálja a segítségnyújtást, annak tudatában, hogy a világon minden öt egyházi üldözöttből négy keresztény - fűzte hozzá.

Harrach Péter megerősítette: nem a problémát kell Európába hozni, hanem a megoldást helybe vinni.

Utalt rá, hogy az Európai Unió vezetői nem mondtak le a kötelező betelepítésről, ezért folytatni kell ellene a küzdelmet.

Az október 2-ai népszavazás erős hátteret adhat a kormánynak, hogy határozott lépéseket tegyen a kötelező betelepítés ellen - magyarázta a frakcióvezető.

Tasó László (Fidesz) térségi országgyűlési képviselő, közlekedésfejlesztési államtitkár Magyarország biztonságának megőrzését, a magyar nemzet védelmét nevezte a legfontosabb feladatnak.

A sajtótájékoztatón utalt arra, hogy a magyar miniszterelnök az egyetlen európai politikus, aki két év óta következetesen ugyanazt mondja és teszi a migránsválság megoldásával kapcsolatban. Ahhoz, hogy kellő súllyal folytathassa ezt a munkát - amit egyébként egyre több európai állam támogat - fontos felhatalmazást jelenthet az október 2-ai népszavazás - jelentette ki az államtitkár.

Hozzászólások