Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.25., kedd (Vilmos)

Hatalmas ipari park épülhet Debrecenben

Offmedia- 2016.10.06. 14:14
1425
A Vezér utcán jöhet létre.
A város és a régió gazdaságfejlesztési tervéhez kötődő egyetemi beruházásokról is szó volt a Debreceni Egyetem Szenátusának szeptember 29-ei ülésén.

- Július 1-je óta a Campus Véd Kft. 100 százalékban egyetemi tulajdonú vállalatként látja el az őrzés-védelmet és a portaszolgálatot. December 1-jétől a belső szállítási feladatokat is átveszi az egyetem, de nem cégvásárlással, hanem az üzletág megvételével. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg a tevékenységet végző cég teljes belső szállítási üzletágát átveszi az intézmény: a mintegy 30 járművel, az összes dolgozóval, a minőségbiztosítási rendszerrel és a kidolgozott protokollokkal együtt – magyarázta Bács Zoltán kancellár.

Az egyetemi ipari park bővítéséről szólva a kancellár elmondta: konkrét tervek vannak a Vezér utcai lakópark végén elhelyezkedő 25 hektáros területen a most működő IT-Services melletti, mintegy 22 hektáros üres terület hasznosítására.

- Itt épülhet fel a FIEK pályázatban vállalt nemzeti sejtalapú oltóanyaggyár prototípusüzeme, illetve további elképzelések is vannak. A továbblépéshez most kezdődnek az egyeztetések az önkormányzattal és az érintett minisztériumokkal – tájékoztatott Bács Zoltán.

(via)

Hozzászólások