Keresés
-18O
Debrecen
2019.10.20., vasárnap (Vendel)

Hiába volt távoltartási végzés, baltával megölte a feleségét

Offmedia- 2016.10.03. 13:39
1257
Vádat emelhetnek a debreceni baltás gyilkos ellen.
Még januárban történt, hogy a debreceni rendőrök a Nyíl utcában megtalálták az ott élő 54 éves nő holttestét  - írja a police.hu. Az áldozatot aznap egy rokona akarta meglátogatni, azonban a házba nem tudott bejutni, ezért a rendőrök segítségét kérte. A rendőrök a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével bejutottak az ingatlanba, ahol megtalálták az áldozatot. A járőrök a házban tartózkodó P. Lajost bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a helyszínen elfogták. A férfit a magának okozott sérülések miatt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

Forrás:police.hu
A nyomozók a helyi lakost gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették, valamint kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. január 25-én elrendelt. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a 60 éves férfi a cselekmény napján, a délutáni órákban megjelent feleségénél, a Nyíl utcai házuknál annak ellenére, hogy érvényes távoltartó határozat volt ellene érvényben. P. Lajos bement a házba, ahol előzetes szóváltást követően egy baltával fejen ütötte a nőt, aki olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Ezt követően a 60 éves férfi a lakást felgyújtotta és önmagával is végezni akart. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított évek óta rendszeresen bántalmazta feleségét. A bűncselekmény elkövetésének eszközét, egy baltát a nyomozók lefoglalták.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a debreceni lakos ellen emberölés bűntett és kapcsolati erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást szeptember 30–án befejezte és a keletkezett iratokat a főügyészség részére megküldte.

Hozzászólások