Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.25., kedd (Vilmos)

Horogkereszt a Nagytemplomon: "aljas és gyáva cselekedet"

Offmedia- 2016.04.22. 14:24
887
A Miniszterelnökség is felkapta a fejét a Nagytemplomra rajzolt horogkeresztre.
A Miniszterelnökség megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Debreceni Református Nagytemplomot ismeretlenek, horogkereszttel és fordított kereszttel firkálták össze.

"Az aljas és gyáva cselekedet erőtlen kísérlet arra, hogy a gyűlöletkeltés és a félelem légkörét teremtse meg abban a városban, ahol a különböző vallási felekezetek hagyományosan a békés egymás mellett élés, a türelem és a kölcsönös bizalom szilárd talaján állva végzik hitéleti tevékenységüket a város és az ott lakók javára és megelégedésére" - fogalmaznak.

Forrás:MTI/Czeglédi Zsolt
A gyűlöletkeltéssel szembeni zéró tolerancia jegyében fontosnak tartják, hogy elítéljenek minden olyan cselekedetet, amely alkalmas bármely vallási felekezet tagjainak megfélemlítésére.

Ugyanakkor  minden olyan kezdeményezést támogatnak, amelyben fellépnek a rasszizmus, antiszemitizmus és a vallási türelmetlenség által szított gyűlölettel szemben - teszik hozzá. A Miniszterelnökség bízik abban, hogy a rendőrség a rendelkezésre álló adatok alapján mihamarabb kézre keríti az elkövetőket - tartalmazza a közlemény.

(MTI)

Hozzászólások