Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.16., vasárnap (Jusztin)

Húszezren alkothatnak szeretethidat Debrecenben

Offmedia- 2016.05.17. 14:43
399
Sportnap is lesz a Nagyerdei Stadionnál.
Idén nyolcadik alkalommal szervezi meg a Szeretethíd programot a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ). Az idén 10 éves szervezet ezúttal jótékonysági sportnappal köti egybe az önkéntes megmozdulást, május 21-én a Nagyerdei Stadion déli oldalán várják szeretettel az érdeklődőket.

A rendezvény világi fővédnöke Gundel-Takács Gábor televíziós szerkesztő-műsorvezető,az egyházi fővédnöke pedig dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke lesz - tájékoztat oldalán a Tiszántúli Református Egyházkerület.

Képünk illusztráció
A programmal kapcsolatban Fekete Károly elmondta, hogy „a Szeretethíd annak a református gondolkodásnak a megnyilatkozása, amely a mi hitünkben egy fontos fogalommal párosul. A háládatosság gondolata, a hálával élt életfolytatás benne van a református mentalitásban a 16. század óta. Ez a hálából fakadó jócselekedet meg van győződve arról, hogy gondviselésben részesül napról napra az ember. Az egyházkerület számára azért fontos ez a program, mert minden ilyen megmozdulás, amely a fiatalokat és idősebbeket arról győz meg, hogy érdemes együtt tenni valamit, azt üzeni, hogy ez nem csak egy egyszeri lehetőség. Nem egy megfoghatatlan társadalomért munkálkodunk, hanem megfogható helyi közösségekért, intézményekért, olyanokért, akik tulajdonképpen mi vagyunk.”

Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke hozzátette: az idei Szeretethíd keretében a Kárpát-medence 286 településén 380 regisztrált csapat vesz részt az önzetlen segítségnyújtásban. Az elesettek segítése azonban nemcsak lehetőség, hanem kötelesség is az év minden napján - jegyezte meg.

A Szeretethíd két napján az önkéntesek egyebek mellett étel- és ruhaosztással, ajándékokkal, énekléssel, játékokkal lepik meg a rászorulókat, egyes időseknek kitakarítják a lakását vagy vizet hordanak, máshol az elhagyatott templomok környékét teszik rendbe, szerveznek biciklitúrát, de építenek játszóteret is - sorolta Pál Sándor.

Szentei Tamás, a debreceni polgármesteri hivatal kulturális osztályának vezetője közölte: az önkormányzat az idén 300 ezer forinttal támogatja a Szeretethíd helyi rendezvényeit.

Kiderült, hogy a programra már több mint húszezren regisztráltak, de a tényleges résztvevők száma ennél várhatóan sokkal több lesz.

Hozzászólások