Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.24., péntek (Eszter, Eliza)

Így előzd meg, hogy ellopják a bringádat!

Offmedia- 2016.07.02. 04:00
547
Tippek a rendőrségtől.
A jó idő beköszönésével és a kerékpározás népszerűségének növekedésével a kerékpárlopások is egyre gyakoribbá válnak. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság összegyűjtött néhány tippet, hogyan előzzük meg azt, hogy ellopják a bringánkat.

•Mindig lakatoljuk le kerékpárunkat, akkor is, ha csak öt percre szaladunk be a boltba, vagy a postára.

•A kerékpár lezárásához válasszunk erős, vastag láncú vagy komolyabb U-alakú lakatokat, még ha azok drágábbak is! A tolvajok elsősorban azokat a bicikliket keresik, amelyeket vékonyabb vagy egyszerű számzáras lakattal zártak le.

• Amennyiben hosszabb időre vagyunk kénytelenek ott hagyni biciklinket, akkor érdemes a lámpát, kulacsot, pumpát, illetve mindent, ami mozdítható a kerékpárról levenni.

• Ne tároljuk a bringát (még lezárva sem) lépcsőházak folyosóján, pincéjében! A lezárt folyosó sem jelent különösebb akadályt a tolvajoknak. Amennyiben közterületen állítjuk le a kerékpárt, érdemes forgalmas, frekventált helyet választani, ahol sok ember jár.

• Figyeljünk arra is, mihez rögzítjük a biciklit lezáráskor! Ne lakatoljuk le könnyen elmozdítható oszlophoz, táblához vagy kerítéshez!

• Azt is javasolják, hogy jegyezzük fel bringánk egyedi azonosítóit (például típus, vázszám, sérülések, méret, szín, felszerelés), amelyekről érdemes fényképet is készíteni. Amennyiben megtörténik a baj ezen adatok segítik a rendőrség munkáját, a felderítést és a kerékpár visszaadását a tulajdonosnak.

6 további hasznos tipp:
Ne hagyjuk őrizetlenül biciklit egy pillanatra sem, ez a legjobb zár!
Ha a kerékpárt ott kell hagyni valahol, mindig zárjuk, bármilyen rövid is az idő!
Inkább egyszer vegyünk minőségi zárat, mint kétszer kerékpárt!
A kerékpárzár minősége álljon arányban a kerékpár árával!
Amihez lezárjuk a kerékpárt, legyen legalább olyan erős, mint a lakat!
Vásárláskor írjuk fel a vázszámot, érdemes fotót is készíteni kétkerekűről!

Hozzászólások