Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.25., kedd (Vilmos)

Így halad a debreceni fürdő fejlesztése

MTI- 2016.06.17. 13:58
1169
Elkészült a debreceni Kerekes-telepi gyógyvizes fürdő hideg vizes medencéje.
Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester tájékoztatása szerint a város tulajdonában lévő fürdő 60 millió forintos fejlesztéséhez az önkormányzat az Új főnix terv (erről részleteket ide kattintva lehet olvasni)keretében 50 millió forinttal járult hozzá, a további 10 milliót a fürdőt működtető DH-Szervíz Kft. biztosította.

Papp László különösen fontosnak nevezte a Kerekes-telepi fürdőfejlesztést abból a szempontból is, hogy jövőre teljes átépítés, vizes élménypark kialakítása miatt bezár a nagyerdei strand és gyógyfürdő.

Fotónk illusztráció
A nagyerdei strand 2018-2019-re készül el, addig komoly terhelés vár a Kerekes-telepi fürdőre - tette hozzá, s bejelentette: a nagyerdei strand egykori közkedvelt, az Aquaticum élményfürdő építésekor megszűntetett trambulinos, négy méter vízmélységű medencéjét a Kerekes-telepen építik meg. Papp László szerint a látogatók száma jól mutatja, hogy szükség van a Kerekes-telepi strandra: 2011-ben 33 ezren, tavaly már 72 ezren vették igénybe a szolgáltatásait.

Barcsa Lajos, a város gazdasági alpolgármestere hozzátette: a fürdő egyben közösségi központ is. A most elkészült hideg vizes medence előtt felújították a gyógymedencét és a gyermek medencét, és bővítik a fürdő melletti kempinget is.

Ifj. Vári Attila projektmenedzser elmondta: szombaton egész napos programsorozattal ünneplik meg az első fejlesztési ütem befejezését. Este óriáskivetítőn közvetítik a Magyarország-Izland Európa-bajnoki labdarúgó mérkőzést, majd Bonnie Tyler ad 120 perces, nagyzenekaros koncertet a fürdő területén.

Hozzászólások