Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.20., csütörtök (Rafael)

Így keresik dolgozóikat a cégek az egyetemen

Offmedia- 2016.11.03. 15:54
840
Szakmai napok Debrecenben.
A hallgatók első kézből kaphatnak információt a gyorsan változó munkaerőpiaci elvárásokról, a kiállítók pedig leendő munkavállalóikkal léphetnek kapcsolatba az Informatikai Kar 15. Informatikai Szakmai Napján - közölte a Debreceni Egyetem.

- A bemutatkozó cégek jelentős száma is mutatja, hogy mekkora az érdeklődés a Debreceni Egyetemen tanuló fiatal szakemberek iránt – mondta a november 3-4-ei rendezvény megnyitóján Aszalós László.

Az Informatikai Kar gazdasági és külkapcsolati dékánhelyettese hangsúlyozta, hogy ebben az évben a legfontosabb feladat a képzés átalakítása, hogy minél jobban megfeleljenek a jövőben a munkaerőpiac elvárásainak az itt végzett fiatal szakemberek.

Aszalós László felhívta a figyelmet az ismeretek folyamatos megújítására, ami különösen fontos a folyton változó, dinamikusan fejlődő informatikai területen. Mint kiemelte: a rendezvényen a cégek megismerésén túl lehetőség lesz a felvételi interjúk tesztelésére, a vállalatok igényeinek felmérésére, és a hazai, valamint külföldi szakmai gyakorlati lehetőségek felkutatására is.

Hozzászólások