Keresés
-18O
Debrecen
2019.10.17., csütörtök (Hedvig)

Így készítik fel a diákokat a negyedik ipari forradalomra Debrecenben

Offmedia- 2017.04.05. 09:11
655
Új oktatótermet adtak át az Agórában, ahol a fiatalok játékos formában ismerkedhetnek meg az iparban használt eszközökkel.
Az Agóra Tudományos Élményközpont a megnyitása óta kiemelt partnere az NI Hungary Kft-nek a műszaki- és természettudományok népszerűsítése területén. Az április 3-án megtartott sajtótájékoztatón az együttműködés újabb lépcsőfokáról adtak a felek tájékoztatást, amikor is átadták a nagyközönség számára az Agóra Tudományos Élményközpont NI oktatótermét. Az újonnan kialakított oktatóterem lehetővé teszi, hogy a Magyarországon egyedülálló NI Mentor Program még több fiatalt szólítson meg, akik játékos formában ismerkedhetnek meg az iparban használt eszközökkel.

Forrás:NI
„Egy új technológiai korszakváltás időszakát éljük, ezért az NI Hungary Kft. folyamatosan keresi annak a lehetőségét, hogy a fiatalokat ne csak a digitális olvasás, hanem a digitális írástudás képességére is megtanítsuk” - hangsúlyozta dr. Ábrahám László. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy amikor néhány éven belül a gépek és eszközök folyamatos fejlődésének köszönhetően egy hatalmas, intelligens információs rendszer (Internet of things) alakítja majd az életünket, létkérdés lesz, hogy megfelelő választ adjunk az Ipar 4.0 kihívására. Az NI Hungary Kft. ügyvezetője szerint az Agóra Tudományos Élményközpontban létrehozott NI oktatóterem a negyedik ipari forradalom kihívásaira tudja felkészíteni a fiatalokat. A National Instruments debreceni leányvállalata a legmodernebb oktatóeszközökkel rendezi be a termet, rövidesen egy 1 000 000 forint értékű inverz ingát is felszerelnek majd. Az inga a mérések pontosságának jelentőségét mutatja be a fiataloknak, számukra érdekes és figyelemfelkeltő módon.

„Az Agóra 2014 őszén kezdte meg működését és azóta katalizátora annak a folyamatnak, hogy Debrecenben minél több fiatalnak megmutassa a műszaki- és természettudományok világát” - mutatott rá Somogyi Béla. Az Agóra Tudományos Élményközpont igazgatója azt is elmondta, hogy példaértékű az NI és az Agóra együttműködése, és reméli, hogy az ipar egyre több szereplője követi az amerikai céget. Kiemelte, hogy számos rendezvény mellett a sikeres kapcsolat eredménye, hogy az Agórában már második évadába lépett az általános- és középiskolások körében rendkívül népszerű NI Akadémia előadássorozat, amely most jubilált tizedik előadásával.

„Amellett, hogy szeretnénk a fiatalokat bevonzani a tudományok világába, például az óvodásoknak játékos formában megmutatni, hogy mennyire szórakoztató a programozás, az is fontos célunk, hogy a pályakezdőknek állást is tudjunk felajánlani” - minderről Birinyi Ágnes, az NI Hungary Kft. Kommunikációs és Rendezvényszervezési csoportjának vezetője beszélt. A "Karrier és magánélet" márciusi toborzókampánya során az NI Hungary Kft. Shared Service csoportjába kerestek munkavállalókat. Három debreceni helyszínen, a Debreceni Egyetemen, a Fórum Debrecenben és az NI Hungary Kft. telephelyén közel 500 érdeklődő volt. Ezeken a helyszíneken több mint százan ki is próbálták magukat az angol és egyéb európai idegen nyelv szűrésen.
A sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy a 2009 óta működő NI Mentor Program keretében már több mint 100 iskolában, több mint 4000 diáknak tartottak Lego Robot Programozási szakkört.

Hozzászólások