Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.16., vasárnap (Jusztin)

Így ne legyünk a vásár áldozatai!

Offmedia- 2016.05.04. 12:51
330
Tuti tippek lopás ellen a rendőrségtől.
Hétvégén hatalmas felfordulás lesz Debrecenben, május 7-én és 8-án ugyanis ismét megrendezik Debreceni Tavaszi Országos Kirakodóvásárt. A rendőrség közleményéből kiderül, hogy nem csak egyenruhás rendőrök fogják felügyelni a rendet, hanem civil ruhás nyomozók is.

A vásár a zsebtolvajoknak ideális elkövetési terepet jelenthet - hívja fel a figyelmet a rendőrség, ami nagyon hasznos információ lehet azoknak, akik még nem voltak tömegrendezvényen. De hogyan is előzzük meg azt, hogy meglopjanak minket? Pofonegyszerű a módszer: az értéktárgyakat, a pénztárcát, a mobilt, az iratokat ne a táska tetejére, vagy a külső zsebbe tegyük, hanem a belső zsebben vagy zárható táskában helyezzük el azokat, amiket lehetőség szerint szorítsunk magunkhozkü. A vállra akasztható táskát ne a hátunk mögé tegyük, tartsuk ezt is a testünk előtt, vagy szorosan a hónunk alatt!

Fotónk (sajnos) illusztráció. De biztosan lehet majd kapni a debreceni vásáron is hasonló érdekes és hasznos tárgyakat!
Ha eddig úgy tartottuk volna magunknál a bankkártyánkat, hogy mellette egy cetlire ráírtuk volna a PIN kódunkat, ezt a hétvégén felejtsük el! Ha pedig gyanús személyeket látunk a környékünkön, mindig ellenőrizzük az értékeinket, megvannak-e. Ha viszont megtörtént a baj, de még épp ott van a zsebtolvaj, bátran kiabáljunk, kérjünk segítséget a közelben tartózkodóktól. Arra viszont ne vetemedjünk, hogy hősködünk, a rendőrség tippje szerint inkább ne szálljunk szembe semmiféle elkövetővel.

A kocsink ülésén se hagyjunk ott egy borítéknyi pénzt, sőt, ha lehet, semmilyen érték ne maradjon jól látható helyen. Arról is győződjünk meg minden esetben, hogy jól bezártuk az autónkat.

Tömegben nagy a veszélye, annak, hogy az együtt érkező hozzátartozók elveszíthetik egymást - hívja fel a rendőrség a figyelmet egy másik, komoly veszélyforrásra. Ez főként akkor jelent gondot, ha a gyermekkorú, vagy az idős hozzátartozó nem tud megfelelően tájékozódni. Beszéljük meg egymással, ha elkeverednénk, pontosan mikor és hol találkozzunk. Kisgyermek esetében jó megoldás a rendőrség szerint, ha alkoholos filccel ráírjuk alkarjára az elérhetőségünket (például: ANYA: 06-00-000-000).

Hozzászólások