Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.24., péntek (Eszter, Eliza)

Így segít a rászorulókon Dombi Tibi és Sirián Szederke

Offmedia- 2016.12.01. 12:10
1383
Nagyszabású karácsonyi ajándékgyűjtő akció indul Debrecenben, ami mögé kosárcsapattól a jégkorongosokon keresztül a kézilabdás lányok is beálltak.

Nagy öröm, hogy a tavalyi akció nem csupán egy felbuzdulás volt, hanem egy komoly szándékot jelzett – utalt csütörtöki sajtótájékoztatóján Balogh Barnabás, a Debreceni Karitatív Testület elnöke arra, hogy 2015-ben a rászorulóknak hatalmas mennyiségű tartós élelmiszert sikerült gyűjteniük.

Egyelőre üresek a dobozok, de az a cél, hogy minél több tartós élelmiszer gyűljön össze
Forrás:offmedia.hu

A sportolók a város büszkeségei, a város arcai, és ha ők melléállnak egy adománygyűjtésnek, akkor sokkal jobb eredményre számíthatunk, mintha egyszerű állampolgárok állnának mellénk – ezt már Széles Diána alpolgármester fogalmazta meg, aki kifejezte háláját a sportolók felé. Az adománygyűjtésről elmondta, hogy a tavaly októberben alapított Debreceni Karitatív Testület 2015-ben indította el az első akcióját. Ebben a sportolók és a városlakók segítségével 3000 csomag tartós élelmiszert gyűjtöttek össze, ez nagyjából tízezer rászorulóhoz jutott el. Egy családnak egy körülbelül 5 kilós tartós élelmiszer adomány jut, Széles Diána szerint akikhez ez a csomag eljutott, azoknak ebből jutott meleg étel az asztalra karácsonykor. Kiemelte, hogy nem csupán a civilek, hanem a helyi vállalkozók is sokat segítettek, hiszen mintegy 3,5 millió forintnyi pénzadomány gyűjtöttek, az önkormányzat pedig 1 millió forinttal támogatta az akciót. Hozzátette, hogy ezt az összeget az önkormányzat idén is biztosítja.

Azt is elmondta, hogy a tavaly összegyűjtött élelmiszerek 75 százalékát karácsony előtt kiosztották a rászorulóknak, a maradék részét pedig januárra tartalékolták. „Karácsonykor mindig óriási dömping van a karitatív munkában és az adakozásban. Szeretnénk azt elérni, hogy januárban a kiüresedett kamrákba megint jusson tartós élelmiszer” – mondta az alpolgármester, aki hozzátette, hogy idén is két ütemben osztják majd ki az adományokat.

Balról jobbra: Molnár András kosárlabdázó, Vaszjunyin Artyom jégkorongozó és Kállay Márk vízilabdázó
Forrás:offmedia.hu

Dombi Tibor azt mondta, hogy százszor jobb adni, mint kapni, és hogyha valaki megteheti, akkor segítsen, ahol tud. A DVSC-TVP kézilabdása, Sirián Szederke úgy fogalmazott, hogyha tud, akkor nagyon szívesen ad, és számára „külön öröm nézelődni, hogy másoknak mivel tudok segíteni”.

„Biztos, hogy nem a vízben fogunk most segíteni, hanem kilépünk a szárazföldre” – ezt már a DVSE vízilabdázója, Kállay Márk mondta a csapata nevében. Tavaly azt látta a csapattársain, hogy nagy energiákat mozgósítottak meg a jó cél érdekében, egészen biztos abban, hogy ez idén sem lesz másként.

Forrás:offmedia.hu

Vaszjunyin Artyom a Debreceni Hoki Klub jégkorongozója úgy emlékszik, hogy tavaly olyan sok adomány érkezett a Jégcsarnokba, hogy nem volt elég az oda kitett vödör – és az a cél, hogy idén még több tartós élelmiszert gyűjtsenek.

Dombi Tibor focista, Széles Diána alpolgármester, Balogh Barnabás (Debreceni Karitatív Testület vezetője) és Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója
Forrás:offmedia.hu

Nagyon fontosnak tartja a közösség erejét a gyűjtésben Molnár András a DEAC Kamilla Gyógyfürdő csapatának kosárlabdázója, aki elmondta, hogy náluk mind a csapat, mind a szakmai stáb komolyan részt fog venni a gyűjtésben. Reméli, hogy a szurkolók is hozzájárulnak a gyűjtéshez. Azt mondta, számára nagy öröm látni, hogyha családok adakoznak, hiszen a jó példát ilyen formán is mutatni kell a felnövekvő generációnak. „A gyerekek már egészen kis koruktól kezdve tudják, hogyha jó környezetben nőnek fel, az lehetőséget is biztosít arra, hogy a kevésbé szerencsés sorsú társaiknak tudjanak adni. Ha ezt már kicsiként sikerül tudatosítani a gyerekekben, akkor felnő egy olyan generáció, akinek felnőtt korára teljesen természetes lesz az adakozás” – mondta.

Forrás:offmedia.hu

Balogh Barnabás elmondta, hogy több iskolában is gyűjtenek, de az adományokat el lehet juttatni hozzájuk a Füvészkert utca 4. szám alá. Az összefogás keretében arra is megtalálják a módot, hogyha valaki nem tudná hozzájuk elvinni a tartós élelmiszereket, akkor valószínűleg házhoz is tudnak menni azokért.

Forrás:offmedia.hu

Hozzászólások