Keresés
-18O
Debrecen
2019.08.21., szerda (Sámuel, Hajna)

Így segíthetik a kicsik a véradást

Offmedia- 2016.10.10. 16:11
877
Vért még nem adhatnak a 18 éven aluliak, mégis segíthetik a véradás ügyét.
Most a donorok – az embertársaikat önzetlenül és névtelenül megmentő hősök – megbecsülésében mozgósít alkotni szerető diákokat a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete. Két pályázatot hirdet ’A véradók mint csendes hősök’ címmel debreceni diákoknak: rajzpályázatot a 7-8-os általános iskolásoknak és irodalmi pályázatot középiskolásoknak.

Forrás:Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete
A rajzokat, grafikákat, festményeket és egyéb képzőművészeti alkotásokat, valamint a verseket, rövid novellákat 2016. november 10-ig várják a területi irodában a vöröskeresztes munkatársak (4025 Debrecen, Simonffy u. 44.). A pályázatokat a november végi magyar véradók napja alkalmából írták ki a vöröskeresztesek.

Velük együtt köszöntik a donorokat

A három legkiválóbb irodalmi alkotás az ünnepi műsor részévé válik november 24-én a Debreceni véradóünnepségen, és a rajpályázat minden alkotását kiállítják – lehetőségeik szerint. A nyilvános eredményhirdetésnek és díjazásnak is ez a rendezvény ad alkalmat.

A szervezők kérik, hogy az alkotásokon vagy mellettük szerepeltessék a pályamű címét, az alkotó nevét, életkorát, a szülő telefonszámát, e-mail vagy postacímét, és az iskola nevét, ahol a diák tanul. A nyerteseket személyesen értesítik a vöröskeresztesek.

Hozzászólások