Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.24., péntek (Eszter, Eliza)

Ilyen jók a magyar egyetemisták nemzetközi szinten

Offmedia- 2016.11.15. 16:27
901
Egy második és két harmadik helyezést értek el a Debreceni Egyetem élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök hallgatói a „Student on Bucovina” nemzetközi konferencián.
Magyar, romániai, spanyol, török és ukrán felsőoktatási intézmények hallgatói, fiatal kutatói mutatták be kutatási eredményeiket november 10-11-én Suceava-ban a nemzetközi élelmiszeripari konferencián. A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élemiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszertudományi Intézetét két oktató: Bérczesné Szojka Anikó egyetemi tanársegéd és Czipa Nikolett adjunktus, valamint öt élelmiszerbiztonsági és –minőségi mérnök szakos hallgató: Alexa Loránd, Bujáki Boglárka, Kántor Andrea, Tóth Andrea és Varga Csaba képviselte.

A rangos mezőnyben második helyezett lett Alexa Loránd, aki a sörök ásványianyag-tartalmának hatását vizsgálja az emberi szervezetre. Bujáki Boglárka a meggy frissességének megőrzésre irányuló kutatásával harmadik helyezést ért el, csakúgy, mint Tóth Andrea, aki a szőlőből izolált gombák azonosításán dolgozik - számolt be a Debreceni Egyetem.

- Hallgatóink helyezései bizonyítják, hogy a Debreceni Egyetem élelmiszer-kutatási témái nemzetközi szinten is elismertek. A konferencián több külföldi kolléga jelezte együttműködési szándékát például a mézre vonatkozó kutatások területén, illetve az élelmiszerbiztonsági kockázatbecsléssel kapcsolatban – mondta Czipa Nikolett, az Élelmiszertudományi Intézet adjunktusa.

Hozzászólások