Keresés
-18O
Debrecen
2019.04.24., szerda (György)

Ilyen különlegesség is csak Debrecenben van

Offmedia- 2016.05.11. 08:45
393
Országos szinten is egyedülálló kertet hoztak létre a Böszörményi úti campuson.
A Madarak és Fák Napja alkalmából a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsága, a Debreceni Egyetem vezetése és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület május 10-én ünnepélyes sajtótájékoztató keretében adta át az elmúlt félévben - hallgatói kezdeményezésre - létrehozott Madárbarát Kertet. A projektet csaknem félmillió forint saját forrásból valósította meg a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata - közölte a Debreceni Egyetem.

A kert az Agrártudományi Központ Botanikus Kertjében kapott helyet. A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsága, a Központ és a hozzá tartozó karok közel másfél éve ápolnak szakmai együttműködést, melynek kapcsán hallgatói közösségi kertet és a Zöld Pont Iroda és Közösségi Teret is létrehozták.

Forrás:Debreceni Egyetem
A mintakertben a madár-, illetve egyéb más természetvédelmi berendezések tárházát találjuk. A különböző madáretetők, itató és fürdőhelyen kívül megtalálható itt jóformán minden odútípus. Ezek mellett olyan eszközökkel ismerkedhet meg a látogató, mint a békavár, a süntanya, a fecskepelenka, a darázsgarázs, vagy a baglyok városi táplálkozását elősegítő egérvár.

A tanösvényszerűen kialakított kert egyetemi hallgatók és dolgozók mellett bárki számára ingyenesen látogatható.

Hozzászólások