Keresés
-18O
Debrecen
2019.07.17., szerda (Endre, Elek)

Ilyen lesz a Debreceni Egyetem virágkocsija!

Offmedia- 2016.08.12. 11:00
714
Lassan elnyeri végleges formáját az egyetem karneváli kompozíciója, amelyre már felkerültek a szinte teljesen feldíszített figurák.
2016 a sport éve, hiszen ebben az évben rendezték a labdarúgó Európa-bajnokságot, illetve a napokban is zajlik az olimpia, amelyen eddig már három aranyérmet is szereztek a Magyarországot képviselő sportolók - közölte az unideb.hu.

- Nem véletlen, hogy az elmúlt évektől eltérően nem egy mesét, hanem – a Testnevelési Egyetemmel közösen megvalósítva - a sportot választotta az idei virágkarneváli kompozíció központi témájául a Debreceni Egyetem - mondta az unideb.hu portálnak Rőfi Mónika. Mivel a sport rendkívül szerteágazó és összetett tevékenység, sok fejtörést okozott, hogy mivel is jeleníthetnénk meg igazán egy virágkocsin. A sport összetartó, összekötő erejét, és azt, hogy egyek tudunk lenni egy közös célért, Magyarországért drukkolva, semmi sem tudja jobban kifejezni, mint egy szurkolói csapat. Úgyhogy a Debreceni Egyetem virágkocsiján ez jelenik majd meg – fogalmazott a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője.

Forrás:Debreceni Egyetem
A kompozíció lassan elnyeri végleges formáját: befejeződött a szobrok faragása, „öltöztetése”, ma már elfoglalhatták helyüket az egyetem Műszaki Kara által fejlesztett és kivitelezett elektromos hajtású kocsialapon.

Hozzászólások