Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.20., csütörtök (Rafael)

Íme, ez lett a legszebb virágkocsi

Offmedia- 2016.08.21. 08:46
3711
Megválasztották Debrecenben a virágkarnevál legszebb kocsiját és a legjobb művészeti csoportját is.
Az 50 éves Debreceni Virágkarneválon a nagyközönség döntött arról, hogy melyik a legszebb virágkocsi, vagyis beküldött szavazataik alapján dőlt el, hogy ki kapta a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi gyártású, félmillió forint értékű vázáját.

A nézők a legtöbb szavazatot az FAG Magyarország Ipari Kft. "Közösen tartjuk mozgásban a világot" virágkompozíciójára küldték - közölte a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft.

A FAG Magyarország virágkocsija
Forrás:Somló Samu
A művészeti csoportok legjobbját - a hagyományoknak megfelelően - a virágkarnevál díszvendégei választották ki.

A művészeti csoportok legjobbjának járó díjat, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi gyártású, félmillió forint értékű vázáját a Debreceni Népi Együttes kapta.

A Karneváléj című műsorban Papp László, Debrecen polgármestere és dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója a teltházas Nagyerdei Stadionban adta át a díjakat a győzteseknek.

Forrás:Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft.
A Debreceni Népi Együttes 1950 tavaszán alakult, azóta hazai és külföldi néptánctalálkozók rendszeres résztvevője. Az együttes tevékenysége sokrétű, de alapja a magyar nép hagyományos tánc- és zenei kultúrája. A Debreceni Népi Együttes az Örökös Kiváló Együttes címmel, Kölcsey Ferenc- és Pro Urbe Díjjal büszkélkedhet, valamint 2008-ban Megyei Príma Díjban részesült. Tavaly a Dehir.hu oldalra leadott közönségszavazatok alapján elnyerték az „év művészeti csoportja címet” Debrecenben.

Tánckarvezetők: Herczné Barna Éva, Vámosi István. Művészeti vezetők: Hercz Beáta, Hercz Vilmos.

Fotóink a szombati felvonulásról:

Hozzászólások