Keresés
-18O
Debrecen
2019.10.20., vasárnap (Vendel)

Íme, ezek a legjobb jogi egyetemek Magyarországon!

Offmedia- 2016.11.29. 08:32
1643
A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara dobogós lett.
A HVG Diploma 2017-es kiadványában rangsorolták többek között az ország legjobb jogi egyetemeit. A hallgatói kiválóság alapján összeállított jogi képzésterületi rangsort az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara vezeti, amely az összes alrangsorban megszerezte az első helyet. Dobogós helyet szerzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Debreceni Egyetem jogi kara is - írja az eduline.hu. A Debreceni Egyetem jogi képzését a pécsi, illetve a szegedi egyetemek követik.

"Jogásznak az idei évben is lehetett állami támogatással jelentkezni, ám a kormány olyan magas pontszámban állapította meg a felvételi küszöböt, hogy gyakorlatilag csak az Eötvös Loránd Tudományegyeten (ELTE) és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) jogi karának volt esélye ilyen állami keretre. Ez meg is látszik a két intézmény adatain: első helyen e két karra jelentkezett messze a legtöbb, jogot tanulni vágyó diák" - írják a kiadványban.

Forrás:offmedia.hu
A rangsor készítése során figyelembe vették az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvett hallgatók pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát és a középiskolai versenyen helyezettek számát.

Hozzászólások