Keresés
-18O
Debrecen
2019.06.16., vasárnap (Jusztin)

Íme, így kellene tanítani!

Offmedia- 2016.10.05. 17:14
735
Megmutatják egymásnak a tanárok a legjobb módszereiket Debrecenben.
Jelentős eseménysorozat a Science on Stage, amelyet az hívott életre, hogy világszerte jellemző tendencia az, hogy az emberek elfordultak a természettudományoktól - mondta Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere. A cél az, hogy ezeket az ismereteket ismét közel hozzák az emberekhez.

A rendezvényre egyébként kétévente kerül sor, legutóbb, 2015-ben épp Londonban szervezték meg, és itt jelentették be, hogy a következő alkalommal Debrecen mutatkozhat be házigazdaként.

Fülöp Zsolt, Csernoch László, Komolay Szabolcs, Kirsch Éva és Somogyi Béla (balról jobbra)
Forrás:offmedia.hu
A Science on Stage-en 29 európai ország és Kanada vesz részt, a 2017-es debreceni eseményre körülbelül 350 pedagógust várnak. Ezen a hétvégén (október 7-9 között) az Agórában a magyar tanárok mutatják meg egymásnak a tanítási módszereiket, közülük kerülnek majd ki azok, akik a jövő évi eseményen a nemzetközi résztvevők előtt is bemutatkozhatnak.

Kirsch Évától, a rendezvény képviselőjétől megtudtuk, hogy tulajdonképpen egy szakmai eseményről van szó - pedagógusoktól pedagógusoknak. A legfontosabb célnak ő azt fogalmazta meg, hogy a tanárok olyan tanítási módszereket vessenek be, amelyekkel "meghaladják a fiatalok ingerküszöbét", így felkeltve a figyelmüket a természettudományos tárgyak felé. Debrecenből több mint 10 tanár vesz majd részt a hétvégi eseményen.

A fiatalok figyelmének felkeltésének a nehézségeiről beszélt Csernoch László, a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettese is, aki szerint ez a mai pedagógia egyik legnagyobb kihívása. A Science on Stage feladata pedig az, hogy a tanárok ilyen módszereket "leshessenek el" egymástól.

Fülöp Zsolt szervező szerint a városnak igazi megmérettetés lesz ez a rendezvény a városnak, nyáron még egy bizottságot is fogadtak.

Debrecen tudományos és kulturális rangját is mutatja, hogy a városban megszervezhetnek egy ilyen eseményt - ezt már Somogyi Béla, az Agóra Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője fogalmazta meg. Szerinte egy jó és egy rossz tanáron is ugyanúgy minden múlhat, így egyáltalán nem mindegy, az iskolában a diákokat milyen impulzusok érik.

Hozzászólások