Keresés
-18O
Debrecen
2019.05.22., szerda (Júlia, Rita)

Íme, így lát minket egy ausztrál blogger

Offmedia- 2016.10.20. 04:51
2745
Egy Budapesten élő ausztrál lány ellátogatott Debrecenbe. Mutatjuk, milyen benyomása volt a városról.
Az Ausztrál Andrea már élt Londonban, Párizsban, illetve legutóbb Budapesten. A magyar fővárosba 15 hónappal ezelőtt költözött, és digitális nomádként dolgozik - ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy olyan munkája van, ami nincsen helyhez kötve, bárhonnan tud dolgozni. A lány egyébként hamarosan elhagyja Budapestet, ahol egyébként jól érezte magát. Azt írja a blogjának a Facebook-oldalán, hogy annak ellenére, hogy az utóbbi időben sokat kritizálta Budapestet és a magyar kormányt, nincs oka panaszra, mert egy szórakoztató és megfizethető városban élt, és pontosan erre volt szüksége az adott élethelyzetében.

Mielőtt azonban elhagyta volna Magyarországot, úgy döntött, hogy ellátogat Debrecenbe is. De hogyan látja a várost egy igazi világutazó?

Az erről szóló blogposztjában azt írja, hogy a város "meglepően bájos és különösen csendes". Ez utóbbit megmagyarázza, hogy teljesen jó értelemben gondolja, nyugodtnak, pihentetőnek gondolta a várost, amin szerinte világosan látszódik az, hogy bőven kap támogatást az Európai Uniótól.

"Mint a legtöbb magyar városban, Debrecen történelmi központjában is szecessziós és a Habsburg-korszakból származó épületeket" találni - fogalmaz. Hozzáteszi, hogy néhány háztömbnyire a központtól viszont már a kommunizmusba repülünk vissza, már ami az épületeket illeti. "Debrecen épületeinek a 70 százaléka tönkrement vagy teljesen megsemmisült a háború alatt, ezzel kikövezve az utat a beton toronyházakban és a zsúfolt üzletsoroknak" - írja. Ezek mellett azért kiemeli, hogy szép tereket és "mókás" kinézetű templomokat látni. Ennél a résznél az Árpád téren lévő református templomról készült fotóját illesztette be Andrea a blogjába:


És hogy mi van még itt Debrecenben? Sajnos alig 24 órát töltött itt a lány, így úgy gondolja, nem sok minden. Ahogy írja, fel lehet mászni a Nagytemplom tornyába megcsodálni a panorámát, és el lehet tölteni az időt a Nagyerdőn is.

Gasztronómiai tanácsként egyrészt az Ikont ajánlja, ahol "modern magyar ebédet" lehet fogyasztani, kávéért, sütiért vagy limonádéért pedig szerinte a Volt egyszerbe érdemes benézni.

Hozzászólások