Keresés
-18O
Debrecen
2019.11.16., szombat (Ödön)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Íme, ilyen autót építettek a londoni versenyre a debreceni egyetemisták

Íme, ilyen autót építettek a londoni versenyre a debreceni egyetemisták

Offmedia- 2017.05.19. 09:07
2055
Második alkalommal tér vissza Londonba a Shell Eco-marathon, amelyet a Make the Future Live fesztivál részeként rendeznek meg május 25-28. között a Queen Elizabeth Olimpiai Parkban. A Debreceni Egyetem diákjai újra próbára teszik járműépítési tudásukat, és az utolsó simításokat végzik autójukon, hogy közel egy hét múlva már minden készen álljon a versenyre.
Összesen 178 középiskolai és egyetemi diákcsapat, 28 országban - Európában és azon túlon – most is azon dolgozik, hogy befejezzék a különösen energiahatékony járműveiket, és az ikonikus londoni helyszínen - külön egy erre a célra kialakított pályán - próbára tegyék azokat. A versenyen a diákok az energiahatékonyság határait feszegetik, hogy kiderüljön, melyik csapat tudja megtenni a legnagyobb távolságot a legkevesebb üzemanyaggal.

Magyarországról idén három csapat utazik a londoni versenyre: a Debreceni Egyetem Műszaki Karának és a győri Széchenyi István Egyetem hallgatói mellett, a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjai készülnek a megmérettetésre az ultrahatékony járműveikkel. „A Shell Eco-marathon inspirálja és kihívás elé állítja a jövő mérnökeit, akik egész évben új ötletekkel és fejlesztésekkel kísérleteznek, amelyekkel választ adhatnak a jövő energetikai kihívásaira. Ezért külön öröm, hogy idén ismét három magyar csapat vesz részt a versenyen, akik előremozdíthatják ezeket a törekvéseket” - mondta Juhász Péter, a Shell Hungary Zrt. magyarországi értékesítési vezetője.


A debreceni csapat tavaly tapasztalatszerzés céljából indult a Shell Eco-marathonon, de felkészültségüket bizonyítja, hogy rögtön a 30. helyen zárták a versenyt. Idén az új motorral és az új elektronikai vezérléssel szeretnének még jobb helyezést elérni. „A tavalyi, első versenyünk nagyon tanulságos volt, ezért idén még nagyobb reményekkel indulunk Londonba, célunk, hogy feljebb léphessünk a rangsorban” – tette hozzá Varga Tamás Antal a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Gépészmérnöki Tanszék munkatársa, műszaki menedzser mesterszakos hallgató.


Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások